Merete-kake
Dette er Merete-kaken, ikke like høy og mørk som den Merete lager, men smaken den er der!
Ingredienser til bunnen:
4 egg
2,5 dl farin
1 dl potetmel
0,5 dl hvetemel
2 ts bakepulver
60 g malte mandler
2 ss vann
Plommebrennevin eller kirsh om du ønsker
Fremgangsmåte:
Pisk egg og farin til en luftig eggedosis. Bland sammen potetmel, hvetemel, bakepulver og mandler – rør dette inn i eggedosisen. Tilsett vann.
Kaken stekes på nederste rille på 180 grader i ca 45 minutter. Avkjøles på rist. Du kan gjerne dynke kaken med noen spiseskjeer plommebrennevin, det setter en ekstra spiss på smaken.
Ingredienser til toppen av kaken:
1/3 liter kremfløte – piskes med en ss sukker og fordeles på toppen av kaken. Ha gjerne litt plommebrennevin i kremen også.
Sjokoladesaus:
1 egg
1 dl farin
100 g smør
1 pl kokesjokolade
0,5 dl sterk kaffe
Pisk egg og farin til du har en fin eggedosis. Smelt smør og sjokolade, tilsett kaffe – og det hele piskes inn i eggedosisen. Tilsett gjerne litt plommebrennevin i sjokoladesausen også. Pass på at sausen ikke er for varm når du heller den over kremen.
Stikkord:
bakepulver, Egg, farin, hvetemel, kaffe, kokesjokolade, kremfløte, mandler, plommebrenevin, potetmel, Smør, Vann
Del med andre:
1 kommentar
Hvorfor ikke bli den første til å kommentere, ved å fylle ut skjemaet under?
Legg til en kommentar