Merete-kake

Dette er Merete-kaken, ikke like høy og mørk som den Merete lager, men smaken den er der!

Ingredienser til bunnen:
4 egg
2,5 dl farin
1 dl potetmel
0,5 dl hvetemel
2 ts bakepulver
60 g malte mandler
2 ss vann
Plommebrennevin eller kirsh om du ønsker

Fremgangsmåte:
Pisk egg og farin til en luftig eggedosis. Bland sammen potetmel, hvetemel, bakepulver og mandler – rør dette inn i eggedosisen. Tilsett vann.
Kaken stekes på nederste rille på 180 grader i ca 45 minutter. Avkjøles på rist. Du kan gjerne dynke kaken med noen spiseskjeer plommebrennevin, det setter en ekstra spiss på smaken.

Ingredienser til toppen av kaken:
1/3 liter kremfløte – piskes med en ss sukker og fordeles på toppen av kaken. Ha gjerne litt plommebrennevin i kremen også.

Sjokoladesaus:
1 egg
1 dl farin
100 g smør
1 pl kokesjokolade
0,5 dl sterk kaffe

Pisk egg og farin til du har en fin eggedosis. Smelt smør og sjokolade, tilsett kaffe – og det hele piskes inn i eggedosisen. Tilsett gjerne litt plommebrennevin i sjokoladesausen også. Pass på at sausen ikke er for varm når du heller den over kremen.


Stikkord:
, , , , , , , , , , ,


Del med andre:

1 kommentar

Det er ingen kommentarer til denne enda...

Hvorfor ikke bli den første til å kommentere, ved å fylle ut skjemaet under?

Legg til en kommentar