Mellomgrovt brød
Dette er et brød som er bakt på litt av hvert og mest av det grove melet. Med denne deigmengden baker du enten to små brød eller et stort – for min del ble det ett brød denne gangen.
Ingredienser:
1 pose tørrgjær
1 klype sukker (kan sløyfes)
5,5 dl vann
2-3 ss olje
1,5 dl kli
1,5 dl grovt rugmel
4 dl graham mel
4 dl hvetemel + 1-2 dl til utbaking
2 ts uraffinert salt
2 ss sesamfrø
Gresskarkjerner til å pynte toppen av brødet
Deigen lager du slik:
Rør ut gjæren med sukker og lunkent vann. Tilsett olje, kli, mel, salt og sesamfrø. Elt i kjøkkenmaskin i 8-10 minutter på middels hastighet. La deigen få heve i 1-2 timer. Når hevetiden er over elter du inn litt mer hvetemel slik at deigen blir litt mindre løs. Hell deigen i brødform dekket med bakepapir. Pynt gjerne med litt frø på toppen.
Andre gangs heving tar ca 30-40 minutter. Deigen er ferdighevet når den når til kanten av børdformen(e). Brødet stekes på varmluft 185 grader i ca 1 time – nede i ovnen.
Dette er et brød til å bli i godt humør av, rett og slett!
Stikkord:
gjær, graham mel, gresskarkjerner, hvetemel, kli, olje, rugmel, sesamfrø, sukker, uraffinert salt, Vann
Del med andre:
0 kommentarer
Hvorfor ikke bli den første til å kommentere, ved å fylle ut skjemaet under?
Legg til en kommentar