Kategori — Tips og Triks

Gravet laks og råris


Gravet laks lager du fort og greit – helt ukomplisert! Det er en deilig forrett, til et koldtbord eller rett og slett som følge til et godt glass hvitvin eller prosecco.
[LES VIDERE… →]

Onsdag, 26 September 2012   Ingen Kommentarer

Hjemmelaget buljong


Grønnsakbuljong. Ypperlig til pastasauser, risotto – og andre retter der man normalt bruker kraft eller buljongterninger.

[LES VIDERE… →]

Tirsdag, 27 Desember 2011   Ingen Kommentarer

Redd urtene før frosten kommer


Det du ikke har brukt opp fra urtekassene og bed i løpet av sommeren, kan tas inn og tørkes. På den måten har du sommerens urter hele året. Over: Tørket oregano fra Sicilia, som ser helt annerledes ut enn den jeg har dyrket. Ingen søndagsfrokost her i huset uten oregano på egget…….mmmmm!

[LES VIDERE… →]

Søndag, 28 August 2011   Ingen Kommentarer

Ansjos – litt om rensing og anvendelighet


Superkokken elsker ansjos fra Italia og Sicilia, og synes de aller, aller beste er de som er hermetisk nedlagt i salt. Det er i prinsippet speket ansjos, og lages og preserveres i grunnen på samme måte som Spekesild, og Spekelaks – som fremdeles gjøres i Norge noen plasserer.

[LES VIDERE… →]

Torsdag, 9 Juni 2011   Ingen Kommentarer

Biffsteiking


Kunsten å steike biff á la Superkokken;

Ha klara smør eller olje i panna, la det bli godt og varmt.Krydre kjøtet med salt og peppar rett før du legg det i panna.

Steik pent og roleg til det har fått ein pen jamn brunfarge, snu. Kjøtet må ikke bli brent. Krydre med salt og peppar på den sida som er steikt. Når båe sidene har fått ei pen brunfarge, skal du ta kjøtet ut av panna, og la det kvile i 2-3 minutt.

Steik vidare i panna eller steikeomn på 225 grader i 7-8 minutt. Ta kjøtet ut av omnen når det tek til å svulme opp. La så kjøtet kvile.

Ein regel er: like lang kvil som steik.

Varm biffane rask opp at i 2-3 minutt før servering.

Ved steiking i panne er det viktig at biffen blir snudd ofte og at ein unngår å svi. I alle tilfelle er det viktig at biffen kviler litt innimellom, det gjer resultatet betre. Når kjøtet får kvile under steikinga, sprer safta seg att. Ved vidare steiking spreier varmen seg gradvis innover og resultatet blir ein biff med farge gjennom heile stykket. Da er den saftig og mør.

Mandag, 23 Mai 2011   Ingen Kommentarer

Grilltips


Så Sier Superkokken når det gjelder grilling av kjøtt og fisk

[LES VIDERE… →]

Mandag, 23 Mai 2011   Ingen Kommentarer

Side 1 av 11