Kategori — Historie

Una visita alla distilleria di Mendrisio in Ticino (Svizzera)


DSC_2167 i blogg I destilleriet10 Mosten tas ut

In Ticino, a Mendrisio, a pochi chilometri dal confine con l’Italia, il Supercuoco viene introdotto  all’arte della distillazione della grappa ticinese. Ma perché preferire la grappa ticinese a quella italiana? Gianni Gerosa, Giancarlo Nicora e Truls Andersen spiegano…
[LES VIDERE… →]

Mandag, 3 Mars 2014   Ingen Kommentarer

Destilleri-besøk i Ticino, Sveits


DSC_2167 i blogg I destilleriet10 Mosten tas ut

I Mendrisio i italiensktalende Ticino – noen km fra den italienske grensen – fikk Superkokken innføring i sveitsiske destilleritradisjoner og selv smake hvorfor sveitsisk grappa er å foretrekke fremfor den italienske. Hvorfor? Gianni Gerosa, Giancarlo Nicora, og Truls Andersen forklarer.
[LES VIDERE… →]

Fredag, 28 Februar 2014   Ingen Kommentarer

Møte med Mennesker på Matfestival. Stangekylling


Ole fra Stangekylling grillet til den lange køen av folk som ville smake den kjente Stangekyllingen. Og visst er det god kylling! Den koster noen kroner ekstra, men Superkokken påstår at det er den faktisk verd.  Ole kommer tilbake med egen oppskrift på grillet kylling som vi vil publisere på Superkokkens nettside så snart grillværet melder seg. Til så lenge: ta en titt på disse bildene mens du venter.

[LES VIDERE… →]

Søndag, 29 Mai 2011   Ingen Kommentarer

Møte med Mennesker på Matfestival. Risotto-gutta


Superbra’s gutter leverer risotto som smaker himmelsk. Her snakker vi om ekte varer, eller som de selv sier ”uten kunstige tilsetninger, sprøyting eller annet tullball”. Det kan vi like. I tillegg til at risotto er enkelt å lage, var det god smak på denne. En positiv rar opplevelse å spise mat fra pose, som ikke er pose!

[LES VIDERE… →]

Søndag, 29 Mai 2011   Ingen Kommentarer

Møte med Mennesker på Matfestival. Flatbrød-dameneSkreppa drives av tre svært allsidige, driftige og humørfylte damer fra Morgedal. Lørdag møtte vi to av dem og det gode flatbrødet deres. Til å lage deigen benyttet de seg av økologisk grovmel. På messen var de i full aktivitet – de multitasket: bakte, kjevlet og stekte – lo og snakket i et forrykende tempo.

Vi smakte og likte både flatbrødet og tyttebær-rømmen! Hjemme hos Superkokken vil dette flatbrødet være perfekt tilbehør til småretter, fiskeretter og kanskje som en erstatter for kveldens brødskive.

Søndag, 29 Mai 2011   1 Kommentar

MMM; Møte med Mennesker på Matfestival


God mat og gode produkter gjenspeiler ofte menneskene bak produktet. Det var så fint å oppdage at det faktisk var en håndfull nisjeleverandører tilstede på denne lokale matfestivalen i Oslo på en lørdags formiddag.  All honnør til dem – for vi synes ikke at monopolistene er så spennende.

[LES VIDERE… →]

Søndag, 29 Mai 2011   1 Kommentar

Side 1 av 11