Kategori — Grønnsaker, Salater og Poteter
Potetsalat med oljedressing
Potet kan lages på så mange måter. Er du lei av kokte poteter (med persille), prøv denne! Dressingen gir potetene en ny smak med sin syrlighet og friskhet. Og forresten; du kan like godt servere dem kalde som varme.
Alt du trenger er:
25 små nypoteter eller halvparten så mange om potetene er store
200 gr bønner
15 soltørkede tomater
Poteter og bønner kokes og deles i passe store biter. Bland disse sammen med soltørkede tomater (som også er delt i mindre biter). Hell over dressingen.
Dressing:
2 dl olivenolje blandes med
½ dl edikk – Balsamiko- eller rødvinseddik og
½ ts dijonsennep og
½ ts sukker og ½ peper
Smaker fortreffelig til grillmat, både kjøtt og fisk! Smakelig måltid.
Mandag, 23 Mai 2011 Ingen Kommentarer
Gulrøtter med timian
Gulrøtter er en av ingrediensene Superkokken alltid har i huset! Gulrøtter er sødt på smak og gir en fin fargekombinasjon som tilbehør til hovedretter. Gulrøtter laget på denne måten er raskt gjort. Dessuten gir det en forandring til den nokså vanlige måte å servere kokte gulrøtter på.
Mandag, 23 Mai 2011 Ingen Kommentarer
Fetaost-salat
Fetaostsalat, eller Gresk salat kan serveres med eller uten gresk musikk.
Spiser du salaten utenom sommersesongen, anbefaler Superkokken at du senker skuldrene og gir deg tid til å tenke på sommer, sol og late dager.
Mandag, 23 Mai 2011 Ingen Kommentarer
Grillpotet med skinke
Poteter kan være det kjedeligste og det beste å ha i huset. I denne oppskriften kan du til og med gjøre potetrestene til en eksotisk liten rett. Superkokken syns det er deilig å spise noe som er litt utenom det vanlige, selv på helt vanlige ukedager.
Til Grillpotet trenger du:
Kokte poteter
Spekeskinke
Olje
Superkokken finner frem allerede kokte poteter med skinn på, pensler disse med olje. Potetene får et belte av spekeskinke rundt magen. Stikk potetene på grillspyd og la dem få noen minutter på grillen. Potetene og skinken får en fin grillet overflate og smaker derfor ekstra godt.
Enkelt, eller?
Mandag, 23 Mai 2011 Ingen Kommentarer
Jordskokker
Jordskokken har med sin svakt søtlige nøttesmak blitt en populær grønnsak også her i landet. Et godt tips til tilberedning er at du legger den i en skål med vann og skrubber den i stedet for å skrelle den knudrete roten. Den blir fort brun, så tilsett litt sitron i vannet slik at du unngår det. Jodskokker smaker god som råkost sammen med litt god eddik.
Verdens beste chips:
Skjær jordskokkene i løvtynne skiver og friter dem. Ha på salt og vips så har du verdens beste chips!
Mandag, 23 Mai 2011 Ingen Kommentarer
Eggesalat med skinke og tomat
Eggesalat er perfekt fyll til baguetter og til den lille ekstra-matpakken. Salaten kan også serveres med friske grønne salatblader og utgjør også da et godt lite måltid. Andre varianter får du hvis du tilsetter litt tunfisk, noen capers og/eller stenfri oliven. Sjekk ut hva du har i kjøleskapet som passer sammen med egg, og overrask deg selv med din egen, helt spesielle eggesalat!
Lag salaten slik:
3 hardkokte egg
1,5 dl cremé fraiche eller tykk yoghurt
5-6 skiver skinke, kokt eller røkt
2 tomater
Salt og pepper – evt litt karry
Finhakk de hardkokte eggene og bland dem sammen med skinke og tomater. Tilsett krydder før du blander det hele med yoghurt eller cremé fraiche.
Mandag, 23 Mai 2011 Ingen Kommentarer
SuperSei og rotmos i form
For den som elsker fisk, er sei uerstattelig. Superkokken påstår at sei går det ikke ann å bli lei av. Sei smaker og den lar seg kombinere med de aller fleste grønnsaker og urter. Den er lett å steke og like lett å koke. I motsetning til f.eks. torsk, kan sei spises hele året – inkludert sommermånedene.
Til 4 porsjoner:
500 gr seifilet
Saften av en halv sitron
1 liten løk
1 dl brødrasp
2 ts finhakket sitronskall
1 hvitløksfedd
2-3 ss finhakket persille
Salt og pepper
30 g smør
Smør en ildfast form og legg i sei. Hell sitronsaft over. Finhakket løk blandes med brødrasp, sitronskall, hvitløk og persille. Smak til med pepper og salt. Dekk fisken med denne blandingen. Smøret deles i tynne skiver og legges på toppen.
Stek fisken nederst i ovnen på 200 grader.
Og dette trenger du til rotmos:
5 poteter
3 gulrøtter
1 liten sellerirot
1 dl melk
1 ss smør
Salt og pepper
Skrell og kok grønnsakene i lettsaltet vann til de er møre. Mos / purrer dem sammen med melk og smør til du får en fin konsistens. Smak til med salt og pepper. Server og nyt!
Mandag, 23 Mai 2011 Ingen Kommentarer
Eggesalat
Denne salaten er perfekt fyll til baguetter, pålegg til rugbrød og som den lille ekstra-matpakken. Eggesalaten kan også serveres med en frisk salat og utgjør også da et godt lite måltid.
Bruker du den som forrett, kan du fylle litt av salaten i en halv avocado – så er du tidsriktig retro og rett tilbake til 80-tallet.
3 hardkokte egg
1,5 dl cremé fraiche eller tykk yoghurt
2 dl kyllingkjøtt
1/2 dl erter
Karry, salt og pepper
Finhakk de hardkokte eggene og bland dem sammen med laks og agurk. Tilsett krydder før du blander det hele med yoghurt eller cremé fraiche.
Mandag, 23 Mai 2011 Ingen Kommentarer
Bruschetta (uttales på italiensk: brosketta)
Er du bare litt sulten på noe godt, eller ikke vet hva du skal servere til forrett – eller ønsker noe å tygge på når du drikker et glass hvitvin på balkongen, eller sitter foran peisen med et glass rødvin; lag noen bruschetta og skjær dem opp i små håndterbare stykker.
[LES VIDERE… →]
Mandag, 23 Mai 2011 2 Kommentarer