Kategori — Frukt og Bær
Jordbær m/Mascarpone
O’ søte, kjære – den som får sette tennene i denne! I høysesongen for jordbær er dette en fantastisk måte å lage jordbærdessert på.
Lørdag, 18 Juni 2011 2 Kommentarer
Fruktsalat – Macedonia di frutta
Hva er vel mer sommer enn nylaget fruktsalat….? Her er en italiensk vri, der du står fritt om å ha i litt brennevin. Navnet Macedonia, ..riktig, stammer fra Makedonia, landet som er kjent for å bestå av mange ulike folkegrupper. I vår ‘Macedonia’ er det et variert utvalg og god blanding av frukt i ulike fasonger, farger, smak og konsistens som sammen gjør den helt fantastisk.
Lørdag, 4 Juni 2011 1 Kommentar
Jordbær med sitron er tingen!
Hvorfor spiser vi jordbær med fløte på når vi heller kan ha sitron på? Sitron er en virkelig god smaksforsterker.
Søndag, 29 Mai 2011 1 Kommentar
”Sunn” appelsindrink
En av vinterens aller beste frukter er appelsiner. I den sesongen er de ekstra store, søte, saftige og sunne C-vitaminbomber.
Mandag, 23 Mai 2011 Ingen Kommentarer
Rabarbrakake – bra bra
Dette er en kake/dessert som kommer fra Superkokkens bestemor. Den gang da var den en fast gjenganger på søndager i sommersesongen og så lenge rabarbraen var spiselig. Nå kan vi nyte den hele året – iallefall de som har litt rabarbra på lur i fryseren. Serverer du den varm, kan du gjerne legge ved litt iskrem på tallerkenen.
Kakebunn:
60 gr usaltet smør
200 gr brunt sukker
1 egg
180 gr hvetemel
1 ts bakepulver
Strø:
100 gr sukker
½ ts muskat
Fyll :
2,5 dl rømme
475 gr rabarbra, renses og kuttes i 2 cm lange biter
Superkokkens mikser rører smør og sukker til det er hvitt. Deretter røres egg, mel og bakepulver inn – vekselsvis med rømmen. Vend forsiktig inn rabarbrabitene. Røren helles over i en 20×25 cm form – obs! dekk den med bakepapir. Miks sukker og muskat og strø det over deigen.
Stekes i 40 minutter på 190 grader. Test gjerne med en bakepinne. Hvis røren ikke kleber seg til pinnen, så er rabarbrakaken ferdig! Avkjøles i formen før du tar den ut.
Smaker like godt varm eller kald, med eller uten fløte, alene eller sammen med familie og venner, med eller uten dessertvin, kaffe eller annen drikke.
Mandag, 23 Mai 2011 Ingen Kommentarer
Melon og honning
Dessert har ikke gått av moten. Vi fortjener en god dessert rett som det er. Her får du oppskriften på en frisk og søt og sunn dessert – som heller ikke tar for lang tid å lage. Den er også fin for å få avsetning av ripsbærene. Serverer du den med is, så får du bonuspoeng fra de minste.
1 honningmelon
1 dl honning
2 ss finhakket sitronskall
75 g valnøtter
Ca 150 g rips
Vaniljeis
Melonen deles i fire tykke skiver og frøene fjernes.
Gi honningen, sitronskall og de grovt hakkede valnøttene en forsiktig oppvarming.
Superkokkens servering er slik:
Stor og fin tallerken med melon – i midten av melonen fyller du opp med iskrem og rips. Hell over den varme honningsausen og server straks.
Husk – barn under 2 år skal ikke serveres honning!
Mandag, 23 Mai 2011 Ingen Kommentarer