Kategori — Forretter og Småretter

Superkokkens Chillisalat


Superkokken syns chilli er undervurdert. Chilli varmer og er en skikkelig smaksforsterker. Prøv denne spennende salaten hvor dressingen består av sweet chilli saus og yoghurt – nydelig alene eller som tilbehør.

Til 4 porsjoner:

Salat:
1 agurk
3 tomater
½-1 løk
1 lite salathode
1 liten persillekvast eller 1 ss oregano
150 gr gul ost eller 150 gr fetaost

Dressing:
2 dl tykk yoghurt
1 dl sweet chilli saus
½ ts sukker

Yoghurt, chillisaus og sukker blandes. Skrell agurken, skjær den i terninger. Tomater kuttes i terninger og løken finhakkes. Osten deles i små terninger. Grønnsakene blandes forsiktig med dressingen.

Salaten kan nytes alene eller sammen med en kjøttrett.

Enjoy!

Mandag, 23 Mai 2011   Ingen Kommentarer

En voksen rødkålsalat


Rødkålsalat – til forrett eller kveldskos
Rødkål er digg. Den er frisk i fargen og frisk i smaken. Rødkål sammen med blåmuggost er spennende. For meg går tankene til Danmark og Italia, men tro meg – denne salaten smaker godt her i landet også.

[LES VIDERE… →]

Mandag, 23 Mai 2011   Ingen Kommentarer

Fetaost-salat


Fetaostsalat, eller Gresk salat kan serveres med eller uten gresk musikk.
Spiser du salaten utenom sommersesongen, anbefaler Superkokken at du senker skuldrene og gir deg tid til å tenke på sommer, sol og late dager.

[LES VIDERE… →]

Mandag, 23 Mai 2011   Ingen Kommentarer

Grillpotet med skinke


Poteter kan være det kjedeligste og det beste å ha i huset. I denne oppskriften kan du til og med gjøre potetrestene til en eksotisk liten rett. Superkokken syns det er deilig å spise noe som er litt utenom det vanlige, selv på helt vanlige ukedager.

Til Grillpotet trenger du:
Kokte poteter
Spekeskinke
Olje

Superkokken finner frem allerede kokte poteter med skinn på, pensler disse med olje. Potetene får et belte av spekeskinke rundt magen. Stikk potetene på grillspyd og la dem få noen minutter på grillen. Potetene og skinken får en fin grillet overflate og smaker derfor ekstra godt.

Enkelt, eller?

Mandag, 23 Mai 2011   Ingen Kommentarer

Jordskokker


Jordskokken har med sin svakt søtlige nøttesmak blitt en populær grønnsak også her i landet. Et godt tips til tilberedning er at du legger den i en skål med vann og skrubber den i stedet for å skrelle den knudrete roten. Den blir fort brun, så tilsett litt sitron i vannet slik at du unngår det. Jodskokker smaker god som råkost sammen med litt god eddik.

Verdens beste chips:
Skjær jordskokkene i løvtynne skiver og friter dem. Ha på salt og vips så har du verdens beste chips!

Mandag, 23 Mai 2011   Ingen Kommentarer

Eggesalat med skinke og tomat


Eggesalat er perfekt fyll til baguetter og til den lille ekstra-matpakken. Salaten kan også serveres med friske grønne salatblader og utgjør også da et godt lite måltid. Andre varianter får du hvis du tilsetter litt tunfisk, noen capers og/eller stenfri oliven. Sjekk ut hva du har i kjøleskapet som passer sammen med egg, og overrask deg selv med din egen, helt spesielle eggesalat!

Lag salaten slik:
3 hardkokte egg
1,5 dl cremé fraiche eller tykk yoghurt
5-6 skiver skinke, kokt eller røkt
2 tomater

Salt og pepper – evt litt karry

Finhakk de hardkokte eggene og bland dem sammen med skinke og tomater. Tilsett krydder før du blander det hele med yoghurt eller cremé fraiche.

Mandag, 23 Mai 2011   Ingen Kommentarer

Omelettrullader med rogn og røykelaks


 

Omelett servert med laks og rogn er vanskelig å takke nei til!
Den smaker godt og ser delikat ut for øyet. I likhet med mange av de andre av Superkokkens småretter, er denne oppskriften fin som matpakke-mat. Når du først er igang med å lage omeletten, hvorfor ikke lage to – så er du ferdig med lunsjen(e) til neste dag.
[LES VIDERE… →]

Mandag, 23 Mai 2011   Ingen Kommentarer

Eggesalat


Denne salaten er  perfekt fyll til baguetter, pålegg til rugbrød og som den lille ekstra-matpakken. Eggesalaten kan også serveres med en frisk salat og utgjør også da et godt lite måltid.

Bruker du den som forrett, kan du fylle litt av salaten i en halv avocado – så er du tidsriktig retro og rett tilbake til 80-tallet.

3 hardkokte egg
1,5 dl cremé fraiche eller tykk yoghurt
2 dl kyllingkjøtt
1/2 dl erter
Karry, salt og pepper

Finhakk de hardkokte eggene og bland dem sammen med laks og agurk. Tilsett krydder før du blander det hele med yoghurt eller cremé fraiche.

Mandag, 23 Mai 2011   Ingen Kommentarer

Bruschetta (uttales på italiensk: brosketta)



Er du bare litt sulten på noe godt, eller ikke vet hva du skal servere til forrett – eller ønsker noe å tygge på når du drikker et glass hvitvin på balkongen, eller sitter foran peisen med et glass rødvin; lag noen bruschetta og skjær dem opp i små håndterbare stykker.
[LES VIDERE… →]

Mandag, 23 Mai 2011   2 Kommentarer

Side 9 av 9« Første...56789