Kategori — Forretter og Småretter

Blomkålsuppe på en-to-tre


Dårlig tid eller god tid, denne suppen er så god og så lett å lage, at du kan ha den som en rett for seg selv, eller en smakfull forrett til en større middag.

[LES VIDERE… →]

Onsdag, 8 Juni 2011   Ingen Kommentarer

Brenneslesuppe – Minestra d’ortica di Simona


I juni måned kommer brenneslen; ung, fersk og fin. Det er da det passer å lage suppe av den.
[LES VIDERE… →]

Tirsdag, 7 Juni 2011   2 Kommentarer

Spaghetti med rucola-pesto



Pesto til pasta kan lages av forskjellige urter. Fremgangsmåten er lik. Her har superkokken brukt rucola.
[LES VIDERE… →]

Mandag, 6 Juni 2011   6 Kommentarer

Leif Mannerströms reker


Svenske Mannerström er en guru når det gjelder fisk og skalldyr!
Superkokken går aldri forbi hans resturanter. Likevel, her kommer en av hans retter som kan lages enkelt og vellykket hjemme.

1 kg reker/scampi – kokt eller rå
4 ss olivenolje
2 hele hvitløk, som utgjør ca 15-20 hvitløksbåter
1 chili
en bunt bladpersille
salt og pepper

Gjør såher:
Gi hvitløk og chili (uten frø) en kort steking i varm olje. Tilsett reker/scampi. Disse stekes kort og raskt. Det er enklere med rå skalldyr for da forteller rekene selv når de er ferdige – de blir rød istedet for grå.

Ha på salt, pepper og finhakket bladpersille.

Serveres med en gang. Husk sitron og godt brød.

Torsdag, 2 Juni 2011   Ingen Kommentarer

Ostepai


Pai kan være redningen når du ikke vet hva du skal lage, eller når du har glemt å planlegge middagen. Her er oppskrift på en pai uten kjøtt eller fisk, men pai kan smaksettes som du ønsker.  Har du kjøttrester, kan disse puttes i paien. Det samme gjelder for grønnsaker. Paprika, purreløk og broccoli passer veldig godt i pai. Alt som har sterke farger og smaker god passer i pai.

Paibunn:
125 g smør
200 g hvetemel
2 ss vann

Smuldre smør og mel. Tilsett kaldt vann. Samle deigen og la den stå kaldt i ca 30 minutter. Trykk den ut i en paiform og prikk deigen med en gaffel. Putt paien i ovn på 200 grader. Stek i ca 10 minutter.

Fyll:
250 gr revet ost
2 løk
timian
salt og pepper
4 egg
3 dl melk

Dekk paibunnen med løk som er stekt gylden. Bland egg, melk og krydder – hell dette over i paien. Dryss over osten. Stekes på 180 grader i ca 30 minutter – eller til eggeblandingen er stiv.

Paien serveres varm eller kald. Smaker godt med frisk salat.

Torsdag, 2 Juni 2011   Ingen Kommentarer

Spaghetti med olje og hvitløk


Verdens raskeste spaghetti-rett. Du lager sausen, mens pastavannet koker. Dette er hurtigmat!

[LES VIDERE… →]

Mandag, 30 Mai 2011   6 Kommentarer

Pølse med surkål



Superkokken kjenner opptil flere som elsker pølser. En venn av han spiser pølser hver andre time – men det er kun når han kjører bil gjennom Tyskland. Vi unner oss en pølsemiddag med de pølsene vi liker best, den godeste sennepen/ketchupen og surkål fra boks.

[LES VIDERE… →]

Onsdag, 25 Mai 2011   1 Kommentar

Bondeomelett


Heter det Bondeomelett fordi bonden alltid hadde de viktigste ingrediensene til denne retten; poteter og egg? For Superkokken er Bondeomelett redningen når han har potetrester, egg,  litt løk, noen skinkerester – og liten tid til å lage mat.

[LES VIDERE… →]

Onsdag, 25 Mai 2011   Ingen Kommentarer

Pastasalat med pesto


Pastasalat med pesto er fort gjort og smaker godt med ferskt brød og et glass vin. Denne pastasalaten kan godt overnatte i kjøleskapet og nytes dagen etter den er laget. Pastasalat kan være et godt matpakkealternativ, den passer også godt på koldtbord og som en liten kveldssnack.

1 lite glass pesto
Basilikum
1 rødløk
3-4 tomater
En håndfull oliven (de med sten er saftigst og smaker best)
450 gr pasta – bruk penne eller lignende
Olivenolje + salt

 

Fremgangsmåte:

Kok pastaen og skyll den i kaldt vann. Tilsett pesto. Rør forsiktig.
Finhakk løk. Tomater kuttes i passelige biter. Basilikumen rives – skjærer du den, blir den fort brun i snittflaten.
Bland det hele. Pynt med oliven og hell en skvett god olivenolje over. Strø over en klype salt.

Mandag, 23 Mai 2011   Ingen Kommentarer

Superkokkens superraske spinat- og bønnegryte


Her snakker vi ekte fast food – 30 minutter med matlaging. Gryten er rik på proteiner fra bønner, den har smakfulle og sunne krydderslag som hvitløk og kummin. Spinat booster jernlagrene våre. For de som ikke må ha kjøtt hver dag, så er dette et meget godt alternativ.
[LES VIDERE… →]

Mandag, 23 Mai 2011   Ingen Kommentarer

Side 8 av 9« Første...56789