Kategori — Brød og bakverk
Sandnøtter
Disse julekakene smelter garantert på tunga. De er enkle å lage og inneholder ingredienser som de fleste har på kjøkkenet sitt til vanlig!
[LES VIDERE… →]
Fredag, 16 Desember 2011 Ingen Kommentarer
Energibarer
Dette syns jeg er ganske godt og ganske sundt! Selv om Superkokkens sykkelsesong er over, er det deilige energibarer for en sykkelkokk
Tirsdag, 13 Desember 2011 Ingen Kommentarer
Julebrød med sultaner og valnøtter
I tillegg til sultaner og valnøtter er brødet krydret med kardemomme og ingefær. Deilig smak som gir fint underlag til alle slags pålegg – om du da ikke bare spiser det med et godt smør på toppen.
Fredag, 9 Desember 2011 Ingen Kommentarer
Pane di Natale
Som følge av etterspørsel fra våre italienske og sveitsiske venner (Paolo – bakeren fra Ticino) kommer julebrødet her i italiensk språkdrakt:
Questa ricetta di Pane di Natale argentino, è stata tratta dalla revista ‘Tara Smak’. Io ho usato le spezie che più mi piacciono. Spezie sono canella, noce muscata, chiodi di garofano etc.
Categoria: Dolci
Mandag, 5 Desember 2011 Ingen Kommentarer
Julebrød med masse godt i
Julebrød kan krydres og tilsettes alt hva hjertet begjærer. Fritt fra Tara Smak har jeg laget min fornorskede variant av Julekake fra Argentina. Her er Superkokkens begjær hva angår julebrød;
Fredag, 2 Desember 2011 2 Kommentarer
Brød i leirgryte
Dette brødet ble til ved litt fjerne forhold. Deigen ble laget, men i løpet av kvelden ble den avglemt…. Ja, det går an. Derfor ble den satt i boden – som er litt kjøligere og havnet ikke i ovnen før etter 23 timer, istedet for som planlagt etter en kort heving på 1,5 timer.
Tirsdag, 29 November 2011 5 Kommentarer
Shortbread – Skotske kjeks
Shortbread er en klassisk Skotsk kjeks som består av kun tre ingredienser og er lett å lage. Ingrediensene er smør, sukker og hvetemel.
[LES VIDERE… →]
Mandag, 28 November 2011 1 Kommentar
Piadina
Variasjoner av brød finner du i Italia. Jeg kunne gjerne, men kan dog spise brød til alle måltider og på alle steder i det langstrakte landet. I Toscana smaker brødet helt anderledes enn i Torino hvor de nesten lever på laaange brødstenger. Og nesten unansett hvor du kommer, iallefall om du kjører bil og er på farten – så får du lett tak i et lite stykke piadina.
[LES VIDERE… →]
Mandag, 21 November 2011 Ingen Kommentarer
Brødrasp
Hjemmelaget brødrasp er meget enkelt å lage, er bedre – og holder seg lengre. Les superkokkens oppbevaringstips:
Torsdag, 10 November 2011 Ingen Kommentarer
Eplekringle – gjærbakst
Det var årets nest siste epler brukt……….. Denne eplekringlen er deilig til frokost, til kaffepausen, til te – ja, egentlig er den deilig alltid. Som det meste av gjærbakst smaker den best fersk, men dette er en stor deig og et godt tips er å putte deler av kaken i fryseren.
Onsdag, 2 November 2011 Ingen Kommentarer