Marsipankake

Hjemme hos oss betyr marsipankake noe spesielt å feire – og feire skal man jo ikke være engstelig for! Lager du først en sukkerbrødbunn, kan du like godt fylle på med litt ekstra fløte og et lite lokk med marsipan – og vips så har du en drømmekake.

Ingredienser:
5 egg
190 gr sukker
200 gr hvetemel
3 toppede ts bakepulver
4-5 ss vann

Fyll:
fløte og/eller
bær, valnøtter – eller andre saker du syns smaker godt

Pynt:
marsipan
bær

Pisk egg og sukker til en luftig eggedosis og tilsett mel, bakepulver og vann. Finn frem en rund form, smør bunnen – men ikke kanten. Hel i røren og sett den inn i lunken ovn. Stekes på 180 grader, nederste rille. Kaken er ferdig når den slipper formen og det tar ca 20 minutter.

Når kaken er avkjølt deler jeg den i to og fyller den med et godt syltetøy eller rørte bær. Du kan også lage fyllet av pisket krem som er blandet med litt bær. Før jeg legger på marsipanlokk dekker jeg kaken med pisket krem – både toppen og sidenen.

Marsipanlokk kan du kjøpe ferdig og kle det over, eller du kan kjevle ditt eget lokk av et stykke råmarsipan. Og du kan selvsagt lage din egen marsipan fra bunnen av. Gjør det som passser deg best. Kaken blir ekstra god om den får stå natten over før den serveres.


Stikkord:
, , , , , , , ,


Del med andre:

8 kommentarer

Det er ingen kommentarer til denne enda...

Hvorfor ikke bli den første til å kommentere, ved å fylle ut skjemaet under?

Legg til en kommentar