Marsipankake

Hjemme hos oss betyr marsipankake noe spesielt å feire – og feire skal man jo ikke være engstelig for! Lager du først en sukkerbrødbunn, kan du like godt fylle på med litt ekstra fløte og et lite lokk med marsipan – og vips så har du en drømmekake.

Ingredienser:
5 egg
190 gr sukker
200 gr hvetemel
3 toppede ts bakepulver
4-5 ss vann

Fyll:
fløte og/eller
bær, valnøtter – eller andre saker du syns smaker godt

Pynt:
marsipan
bær

Pisk egg og sukker til en luftig eggedosis og tilsett mel, bakepulver og vann. Finn frem en rund form, smør bunnen – men ikke kanten. Hel i røren og sett den inn i lunken ovn. Stekes på 180 grader, nederste rille. Kaken er ferdig når den slipper formen og det tar ca 20 minutter.

Når kaken er avkjølt deler jeg den i to og fyller den med et godt syltetøy eller rørte bær. Du kan også lage fyllet av pisket krem som er blandet med litt bær. Før jeg legger på marsipanlokk dekker jeg kaken med pisket krem – både toppen og sidenen.

Marsipanlokk kan du kjøpe ferdig og kle det over, eller du kan kjevle ditt eget lokk av et stykke råmarsipan. Og du kan selvsagt lage din egen marsipan fra bunnen av. Gjør det som passser deg best. Kaken blir ekstra god om den får stå natten over før den serveres.


Stikkord:
, , , , , , , ,


Del med andre:

8 kommentarer

1 Magne D. Antonsen { 19.01.12, Kl: 17:30 }

Bra blogg!

Det er Magne fra VG her. I dag har jeg valgt innlegget ditt som dagens anbefaling på Lesernes VG, du finner det nederst på forsiden til VG Nett! Vil du ha flere tips om gode blogger kan du følge Lesernes VG på http://www.facebook.com/lesernesvg og http://twitter.com/lesernesvg

2 Irene N ornes { 19.01.12, Kl: 18:23 }

Ja den gamle Ingrid Espelid modellen som eg har laga til dei fleste av mine festar og store anledningar, med sjølvplukka molter i kremmen og oppå i rikeleg mon. Den kan trygt anbefalast!
Saknar rettleiinga i å rulle opp masipanloket: Klipp til rundt matpapir litt mindre enn kakeforma og legg oppå før marsipanen. Når lokket er på, skjer ein 6-8 passe strek frå eine sida til hi og rullar flikane opp, trekk vekk matpapiret og fyll opp med bær.

3 Superkokken { 19.01.12, Kl: 20:46 }

Hei Irene. Takk for kommentaren og kjempoflott tips.
Hilsen Superkokken :-)

4 karine Hansen { 19.01.12, Kl: 23:25 }

Det er viktig og ikke ha sukker i kremen som er mot marsipanlokket. Da «svetter» ikke marsipanen og den holder seg fin.

5 Konditor'n { 19.01.12, Kl: 23:49 }

Jaja, fint med marsipan kake men. For å få det beste kaken, la den stå uten marsipan over natten… så legger du lokket den dagen du skal bruke den så slipper du «svet» marsipan! Å skal du legge et lokk som på bilde må du legge en sirkel med bakepapir før du legger lokket. Skjær ut stjerna og dra ut bakepapire.. da slipper du kremen som kommer på utsiden av spisene (som rulles opp, som på bilde)

6 Superkokken { 19.01.12, Kl: 23:52 }

Hei Karine og Konditor’n.

Takk for at deler de supre tipsene deres med oss :)

Hilsen Superkokken :)

7 Kirsten Kjærran { 20.01.12, Kl: 00:31 }

Jeg legger på marsipanlokket og lar kaka stå kaldt natta over før jeg pynter den. Mitt tips for å unngå svett marsipan, bruk hvetemel når du kjevler, det funker alltid for meg :)

8 Superkokken { 20.01.12, Kl: 10:37 }

Hei Kirsten og takk for tipset. Superkokken har egentlig litt problemer med dette :-) Hos oss blir slike kaker spist opp samme dag som de blir laget, så egentlig har det aldri overnattet noen kake hos oss.
Men, neste gang skal jeg bruke tipset ditt – og sette hengelås på kjøleskapdøra! Takk :-)
Hilsen
Superkokken

Legg til en kommentar