Malaysiske vårruller

Hjemmelagede vårruller er bryet verdt! Når du først har taket på det går det som en lek. Og så mye bedre de smaker, varme, sprø og smakfulle!

Ingredienser:

Olje
350 g kylling, finhakket eller malt
250 g rå scampi, finhakket eller malt
3 shallotløk
1 hvitløkfedd, hakket
2-3 cm ingefær, finhakket
1 selleristang, finhakket
2-3 små chilli, knust eller finhakket
2 vårløk, finhakket
1 liten gulrot
2-3 ss Soyasaus
1 ss Maizenna, rørt ut i kaldt vann
2-3 kvaster fersk koriander, hakket
salt
Olje til frityrsteking

Varm oljen i en wok-panne. Ha i kyllingen og rekene og stek raskt til de skifter farge. Tilsett deretter shallotløk, hvitløkfedd, ingefær, selleristang, chilli, vårløk og gulrot.

La det hele steke i ca 4-5 minutter. Rør inn soyasaus, maizenna og vann og rør om. Tilsett koriander til slutt.

La blandingen avkjøles.

Finn frem vårrull-pastaen, ta løs en skive og legg den på benkeplaten og legg en stor spiseskje med fyll på den nederste halvdelen. Rull en gang fremover og brett sidene over. Rull deretter ferdig og fukt enden med litt vann og fest den til vårrullen.

Lag ferdig alle vårrullene, og frityrstek dem i olje på middels sterk varme i en dyp kasserolle eller wok-panne.

Servér med sur-søt saus eller tørket knust chili rørt ut med med olje, soyasaus og koriander.


Stikkord:
, , , , , , , , , , , , , , , , ,


Del med andre:

2 kommentarer

1 klas { 20.10.12, Kl: 21:55 }

Hei . jeg undrer hur man lager vårrull-pastaen eller deien til vårrull. Ser så sinsykt gott ut

2 Superkokken { 21.10.12, Kl: 23:37 }

Hei Klas, takk for hyggelig kommentar.
For å lage deig til ca 24 vårruller visper du sammen 2 egg og blander sammen med 2,5 dl vann, 1/2 ts salt og 500 g mel. Bland det hele til en fast deig. Ha litt mel på arbeidsbenken og kna deigen i ca 10 minutter til den blir glatt og jevn. Dekk den med et fuktig kjøkkenhåndkle og la den hvile i 30 minutter. Rull deigen ut til 2 x 30 cm pølser og kutt den opp i biter på 4 cm. Ha litt mel på arbeidsbenken og kjevle hver bit så tynt du klarer. Skjær til slik at de blir til jevne rektangler, ca 15×18 cm. Malaysiske vårruller kan om du ønsker det gjerne være litt mindre.
Hyggelig at du satte pris på oppskriften, og lykke til med vårrullene dine.
Mvh
Superkokken

Legg til en kommentar