Malaysiske vårruller

Hjemmelagede vårruller er bryet verdt! Når du først har taket på det går det som en lek. Og så mye bedre de smaker, varme, sprø og smakfulle!

Ingredienser:

Olje
350 g kylling, finhakket eller malt
250 g rå scampi, finhakket eller malt
3 shallotløk
1 hvitløkfedd, hakket
2-3 cm ingefær, finhakket
1 selleristang, finhakket
2-3 små chilli, knust eller finhakket
2 vårløk, finhakket
1 liten gulrot
2-3 ss Soyasaus
1 ss Maizenna, rørt ut i kaldt vann
2-3 kvaster fersk koriander, hakket
salt
Olje til frityrsteking

Varm oljen i en wok-panne. Ha i kyllingen og rekene og stek raskt til de skifter farge. Tilsett deretter shallotløk, hvitløkfedd, ingefær, selleristang, chilli, vårløk og gulrot.

La det hele steke i ca 4-5 minutter. Rør inn soyasaus, maizenna og vann og rør om. Tilsett koriander til slutt.

La blandingen avkjøles.

Finn frem vårrull-pastaen, ta løs en skive og legg den på benkeplaten og legg en stor spiseskje med fyll på den nederste halvdelen. Rull en gang fremover og brett sidene over. Rull deretter ferdig og fukt enden med litt vann og fest den til vårrullen.

Lag ferdig alle vårrullene, og frityrstek dem i olje på middels sterk varme i en dyp kasserolle eller wok-panne.

Servér med sur-søt saus eller tørket knust chili rørt ut med med olje, soyasaus og koriander.


Stikkord:
, , , , , , , , , , , , , , , , ,


Del med andre:

2 kommentarer

Det er ingen kommentarer til denne enda...

Hvorfor ikke bli den første til å kommentere, ved å fylle ut skjemaet under?

Legg til en kommentar