Lørdagsbrød
Hjembakt brød er uslåelig godt på smak og i tillegg vet du faktisk hva brødet inneholder – her er det lite matsminking og sånt tullball.
Ingredienser:
1 pakke gjær
5 dl vann
2-3 ss olje
1 ss maltekstrakt
4 dl rugmel, grovt
1 dl grov samalt hvete
8 dl hvetemel
2 ts salt
2 ss linfrø
Fremgangsmåte:
Rør ut gjær og maltekstrakt i lunket vann og olje. Tilsett mel, salt og linfrø. Deigen eltes i ca 10 minutter før du setter den til heving.
La deigen heve i 1 time eller 2 under plast – på en lun plass. Del deigen i to og la den hvile litt før du former den til to brød. Bak brødene i form og sett dem til heving ca en times tid.
Stekes på 210 grader i ca 45 minutter.
Stikkord:
gjør, hvetemel, linfrø, maltekstrakt, olje, rugmel, salt, samalt hvete, Vann
Del med andre:
0 kommentarer
Hvorfor ikke bli den første til å kommentere, ved å fylle ut skjemaet under?
Legg til en kommentar