Linguine med tomtatsaus

Pasta med delikat tomatsaus av purerte grønnsaker. Lett og perfekt forrett til en større middag.

Ingredienser:

1 Løk, skjært i biter
1 Gulrot, skjært i biter
1 Selleri-stang, skjært i biter
2 Hvitløkfedd
Olje
Valgfritt: 2 ansjosfileter, samt eventuelt en liten boks tunfisk
En boks hermetiske tomater, pureres
1 ss Tomatpurè
Linguine, eller annen båndpasta
Parmesan

Ha løk, hvitløk, gulrot og selleri i en kjøkkenmaskin, tilsett eventuelt litt vann og purér grønnsakene.

Varm opp olje i en kasserolle, og tilsett de purerte grønnsakene. La det surre 7-10 minutter.
Dersom du ønsker en ekstra smaksforsterker tilsetter du nå ansjosfiletene og løser dem opp i grønnsakene, samt tunfisken og moser det med en gaffel. la dette surre noen minutter.

Tilsett de purerte tomatene, tomatpure og la sausen småputre i 40-45 minutter.

Kok pastaen al dente, bland med tomatsausen, og legg opp på tallerkener.
Serveres eventuelt med litt raspet parmesan.


Stikkord:
, , , , , , , , , , ,


Del med andre:

2 kommentarer

1 Suzanne { 25.12.11, Kl: 12:23 }

Hei. Hvorfor må man koke sausen så lenge? Blir smaken rikere enn om man lae den koke f eks bare 15 minutter, til de liksom er «ferdig kokt»?

2 Superkokken { 31.12.11, Kl: 19:08 }

Hei Suzanne.
Med bare tomat i sausen så holder det å koke den en 15-20 minutter, da beholder den også friskheten. Denne sausen inneholder finhakket løk, gulrot og selleri, og den krever da litt lengre koketid slik at grønnsakene blir møre, og at sausen blir mer kremaktig.

Masse hilsen Superkokken :-)

Legg til en kommentar