Lever alla Veneziana

Dette er en klassisk italiensk oppskrift – Fegato alla Veneziana – som faktisk ligner mye på en norsk oppskrift. Lever er både sunt og vanvittig godt – synd at det sjelden er å se på middagsbordet – heldigvis er det nå på moten igjen. Retten er både enkelt og raskt å lage. Du steker faktisk leveren like fort som du leser denne oppskriften!

Ingredienser:

1/2 kg lever, helst kalv. Skjæres i små biter, eller munnfuller
Olje
Smør
4 mellomstore løk, delt i to og skjært i tynnme skiver
Litt salvie
1 dl hvitvin eller noen spiseskjeer hvitvinseddik
Salt
Pepper

Fremgangsmåte:

Stek løken i en kasserolle med olje og smør i ca 10 minutter på middels varme.

Sett opp varmen, tilsett leveren og la den steke til den mister fargen.

Blir det mye løk i pannen kan du eventuelt ta ut løken og steke leveren alene. Ha deretter løken tilbake i kasserollen og bland godt.

Tilsett hvitvin – eventuelt eddik, og la det koke opp.
Tilsett deretter salvie. Skulle det bli tørt i pannen hvis du bruker eddik – tilsett litt vann.

Salte og pepre til slutt

Serveres med ferskt sprøstekt brød. Nam!


Stikkord:
, , , , , , , , , ,


Del med andre:

0 kommentarer

Det er ingen kommentarer til denne enda...

Hvorfor ikke bli den første til å kommentere, ved å fylle ut skjemaet under?

Legg til en kommentar