Langsomt brød med lite gjær – «No knead bread»


OK da, jeg svelget stoltheten og bakte «No knead bread». Egentlig tenkte jeg at det var pasé og helt sikkert nokså oppskrytt. Min forestilling var at det bare vare en jålete måte å bake brød på. Så feil kan selv Superkokken ta! Brødet ble kjempegodt, basta!!

Dette er langsom mat og typisk nok, lite jobb. Jeg fant ulike oppskrifter på nettet, fra inn- og utland. Siden jeg var skeptisk, lagde jeg en omentrentlig oppskrift på et helt enkelt hvetemelsbrød. Du kan mikse ulike brødsorter, tilsette urter og/eller nøtter av ymse slag.

Ingredienser:
600 gr hvetemel
1/4 ts tørrgjær
2 ts salt
4 dl vann

Bland mel, gjær og salt. Tilsett vann. Dekk bakebollen med plast eller et fat og sett deigen til heving. La deigen heve i 12-20 timer – ikke for varmt og heller ikke for kjølig. Dette brødet som du ser bilde av sto til heving i 15 timer.

Strø godt med mel på et stykke bakepair. Hell deigen på papiret. Tenk på deigen som en kvadrat og brett den innover fra hvert hjørne. Det gjør ingenting om den blir litt krøllete. Snu deigen og legg den til heving med brettkantene ned mot bakepapiret. Legg bollen over deigen og la den heve 2 timer.

Finn frem en ildfast kasserolle med lokk. La gryten bli skikkelig varm, det vil si – sett den inn i ovnen på 250 grader i en halv time før brødbakingen starter. Når deigen er ferdig hevet, heller du den ned i den glovarme kasserollen. Sett på lokket og la brødet få steke på 250 grader i 30 minutter. Deretter: 15 minutter uten lokk på 215 grader.

Lykke til – og husk delt brød er dobbel glede :-)


Stikkord:
, , , , , , , ,


Del med andre:

0 kommentarer

Det er ingen kommentarer til denne enda...

Hvorfor ikke bli den første til å kommentere, ved å fylle ut skjemaet under?

Legg til en kommentar