Landbrød
Dette er dagens brød. Deigen inneholder ikke fett, men havregryn gjør det saftig – samtidig som skorpen blir sprø og seig. Jeg baker dette brødet når vi skal ha et ekstra godt brød til suppen, salaten eller til en stor lunsj – ettersom det smaker best den dagen det er bakt. Brødet kan smaksettes med urter eller valnøtter.
Ingredienser:
7 dl vann
1 pk gjær
1 klype salt
130-150 g store havregryn
8-9 dl hvetemel
Fremgangsmåte:
Rør gjæren ut i lunkent vann. Tilsett det tørre og elt i kjøkkenmaskin i ca 10 minutter. La deigen heve til det dobbelte. Deretter bretter jeg sammen deigen (uten å elte den noe særlig), til to brød. Dekk en bakeplate med bakepapir og la de to brødene heve under et kjøkkenhåndkle til dobbel størrelse / i 40 minutter. Jeg pleier å kutte dem litt på toppen før jeg setter dem til heving.
Brødene bakes nederst i ovnen på 200 grader i ca 45 minutter. For å bevare den sprøe skorpen lar jeg dem avkjøle uten å legge noe over.
Stikkord:
gjær, havregryn, hvetemel, salt, Vann
Del med andre:
0 kommentarer
Hvorfor ikke bli den første til å kommentere, ved å fylle ut skjemaet under?
Legg til en kommentar