Kremkake
Jeg får bare vanvittig lyst på kremkake – en gang iblant. Min hjemmelagde smaker himmelsk og jeg gleder meg til kaken som smaker litt ulikt fra gang til gang, kun fordi fyllet er litt forskjellig.
Noen ganger lager jeg med bær, andre ganger frukt eller til og med sjokolade. Jeg dynker den alltid med litt god likør, eller grappa – og det gjør også sitt for den gode smaken.
Ingredienser:
4 egg
125 g sukker
65 g mel
65 g potetmel
½ ts bakepulver
4-5 ss likør
Ingredienser til fyll og lokk:
2 pakker 1/3 l fløte
bær og/eller frukt
Fremgangsmåte:
Pisk eggene. Deretter tilsetter du sukker og pisker helt til du får en stiv og fin eggedosis.
Bland mel, potetmel og bakepulver som du rører forsiktig inn i eggedosisen. La deigen få hvile en liten stund.
Finn frem en rund form på ca 22 cm. Smør bunnen av formen, men ikke kanten. Hell røren i formen og sett den inn i varm ovn. Stekes på varmluft i 175 grader i ca 35 minutter, nederste rille. Sjekk med en trepinne om kaken er ferdig stekt. Hvelv formen på en rist og la den stå til kaken er kald.
Pisk krem og ta av halvparten til fyll. Fyllet blander du med bær eller frukt. Del kaken forsiktig og før du har på fyllet dynker du godt med likør, grappa eller marsala på begge delene. Når du har fått på fyllet og kaketoppen, dekker du hele kaken med resten av kremen.
Enkelt, godt og mersmak!
Stikkord:
bakepulver, bær, Egg, fløte, frukt, likør, mel, potetmel, sukker
Del med andre:
0 kommentarer
Hvorfor ikke bli den første til å kommentere, ved å fylle ut skjemaet under?
Legg til en kommentar