Kremet Maissuppe

Denne maissuppen er kjapp og enkel å lage og passer perfekt som en forrett.

For å gjøre det enkelt kan du lage suppen tidligere på dagen, og varme den opp når gjestene kommer.

Ingredienser

4 ferske maiskolber, eller i verste fall 300g hermetiske maiskorn.
400ml helmelk
100ml kremfløte
1 sjalottløk
10g smør
Litt paprika og persille
1/2 lime
Salt og pepper.

Fremgangsmåte

Hvis du velger å bruke ferske maiskolber, må du først koke dem i saltet vann i cirka 10 minutter.

Deretter fjerner du maiskorna fra selve «kolben».

Hvis du velger å bruke hermetiske maiskorn, trenger du ikke å gjøre noe før nå.

I en gryte putter du smøret og finhakket sjalottløk. La dette surre litt før du går videre.

Tilsett maisen og litt finhakket paprika. Deretter heller du helmelken og fløten opp i gryten med det andre.

Krydre med litt salt og pepper, og la det småkoke i ca 20 minutt.

Tilsett litt saft fra en lime. Server suppen i små skåler. Pynt med noen maiskorn, litt persille og en liten bit lime.


Stikkord:
, , , , , , , , , , , , , ,


Del med andre:

0 kommentarer

Det er ingen kommentarer til denne enda...

Hvorfor ikke bli den første til å kommentere, ved å fylle ut skjemaet under?

Legg til en kommentar