Kremet Maissuppe
Denne maissuppen er kjapp og enkel å lage og passer perfekt som en forrett.
For å gjøre det enkelt kan du lage suppen tidligere på dagen, og varme den opp når gjestene kommer.
Ingredienser
4 ferske maiskolber, eller i verste fall 300g hermetiske maiskorn.
400ml helmelk
100ml kremfløte
1 sjalottløk
10g smør
Litt paprika og persille
1/2 lime
Salt og pepper.
Fremgangsmåte
Hvis du velger å bruke ferske maiskolber, må du først koke dem i saltet vann i cirka 10 minutter.
Deretter fjerner du maiskorna fra selve «kolben».
Hvis du velger å bruke hermetiske maiskorn, trenger du ikke å gjøre noe før nå.
I en gryte putter du smøret og finhakket sjalottløk. La dette surre litt før du går videre.
Tilsett maisen og litt finhakket paprika. Deretter heller du helmelken og fløten opp i gryten med det andre.
Krydre med litt salt og pepper, og la det småkoke i ca 20 minutt.
Tilsett litt saft fra en lime. Server suppen i små skåler. Pynt med noen maiskorn, litt persille og en liten bit lime.
Stikkord:
forrett, helmelk, kremet, kremet maissuppe, kremfløte, lime, mais, maiskolber, maiskorn, Paprika, Pepper, persille, salt, sjalottløk, Smør
Del med andre:
0 kommentarer
Hvorfor ikke bli den første til å kommentere, ved å fylle ut skjemaet under?
Legg til en kommentar