Kalve-schnitzel m/Marsala

En ny variant av kalve-schnitzel. Denne gang med Marsala – hetvin fra Marsala, Sicilia.

I prinsippet følges her samme fremgangsmåte som andre retter med kalveschnitzel:  med sitronsaus og tomatsaus. Her er sausen laget med basis i Marsala-vin:

Vær oppmerksom på at det passer best med den tørre varianten av Marsala (Ambra Secco). Den søte (dolce) er vanligvis brukt til Zabaglione. Marsala fås kjøpt eller bestilt på Vinmonopolet.

Ingredienser:

Olje til steking
450 g kalvefilet, i skiver på under 1 cm, og deretter banket flat
90 g mel
Pepper
Salt
8-12 ss marsala
40 g smør

Varm opp oljen på medium høy varme.
Vend filetene i mel, og rist av overflødig. Legg dem i stekepannen og brun dem hurtig på begge sider.
Vend filetene i mel like før du skal steke dem, ellers kan melet bli fuktig og de brunes ikke ordentlig.

Når de er stekte tas de ut av pannen, settes til side og saltes og pepres.

Sett pannen på varmen igjen og tilsett Marsala. La det koke i ca  ett minutt og skrap løs fra bunnen.

Tilsett smør, og eventuell kjøttsaft fra filetene. Når sausen tykner, sett ned varmen og tilsett de stekte kalvefiletene i pannen.

Snu dem og øs dem med sausen et par ganger.

Overfør filetene til et serveringsfat eller tallerkener, fordel sausen over og server.

Potetpuré passer godt til.

Buon appetito!


Stikkord:
, , , , , ,


Del med andre:

0 kommentarer

Det er ingen kommentarer til denne enda...

Hvorfor ikke bli den første til å kommentere, ved å fylle ut skjemaet under?

Legg til en kommentar