Kålruletter

Kålrulettene ble gjenstand for diskusjon – blir de best om de kokes først, eller er det bare å steke dem direkte i ovnen. Forskjellen strides de ulærde om fortsatt. Her er oppskriften på kålruletter som er stekt i ovn.

Ingredienser:
1 kål
500 g kjøttdeig
1 egg
2 ts salt
2 ts grovkvernet pepper
1 ts muskat
½ ts allehånde
ca 2 dl vann

Fremgangsmåte:

Elt kjøttdeigen med salt, pepper, muskat og allehånde.  Tilsett pisket egg. Spe på med vann – litt om gangen.

Kålhodet forvelles; Ta bladene vekk fra stilken før du forveller dem i ca 5-6 minutter, dersom det er enklere. Bruk lettsaltet vann og la bladene renne av seg før du legger dem utover og har i kjøttkaken.  Jeg pleier å fjerne den tykkeste delen av stilken.

Dander kålbladet pent rundt kjøttkaken. Kålbladet kan med fordel festes med en tannstikke.

Jeg legger alle kålrulettene i en godt smurt ildfast form og setter den inn i ovnen. Ha en liten smørklatt på toppen av hver kålrulett, det gjør en ekstra piff for smaken skylds.  La det hele få stå i ovnen på 225 grader i ca 45 minutter. Snu dem en gang. Sjekk en av dem for å se om de er gjennomstekte før de serveres. Blir pannen veldig tørr, kan du tilsette litt lettsaltet vann underveis.
Kålruletter kan serveres med brun eller hvit saus, eller bare med litt smør.  Poteter, squash eller gulrot gir også både smak og fin farge til retten.


Stikkord:
, , , , , , ,


Del med andre:

0 kommentarer

Det er ingen kommentarer til denne enda...

Hvorfor ikke bli den første til å kommentere, ved å fylle ut skjemaet under?

Legg til en kommentar