Julemarengs med dadler

Dadler er julesaker! Passer for en søt pause med eller uten portvin i glasset. Disse kakene får du i enkelte regioner både Italia og Frankrike som julekaker, men egentlig kan du spise dem nårsomhelst og sammen med hvem-som-helst. Pass opp – marengs er lettere å lage når luftfuktigheten er lav! Som du ser – disse kunne vært mer fluffy og mindre brun, men fordi de ble laget under uværet i november, ja – så ble de slik.

Ingredienser:
3 eggehviter
75 g sukker
en liten neve dadler
en liten neve mandler
en liten neve sukker

Slik gjør du det:
Pisk eggehvitene nokså stive før du tilsetter sukker – litt etter litt og ikke alt på en gang. Del opp dadler og mandler – bland disse med litt sukker slik at de ikke klistrer seg sammen til en stor ball. Dadler og mandler vendes forsiktig inn i marengsmassen. Mandlene kan være skoldede eller med skall på – bruk det du liker best! Fordel eggemassen på en plate dekket med bakepapir. Kakene stekes på ca 140-150 grader varmluft i ca 45 minutter. Er det fryktelig fuktig i luften, lar du ovnsdøren stå på gløtt i 15-20 minutter.
Kakene avkjøles på rist. Er marengsen ordentlig tørr, så holder de kjempelenge i boks.


Stikkord:
, , , ,


Del med andre:

0 kommentarer

Det er ingen kommentarer til denne enda...

Hvorfor ikke bli den første til å kommentere, ved å fylle ut skjemaet under?

Legg til en kommentar