Julekaker

Noen kaker kan spises hele året – også disse. Av en eller annen merkelig grunn lager jeg dem kun til jul. Her er oppskriften som er både enkel, rask og som gir smakfulle småkaker.

Ingredienser:
120 gr mandler
120 gr hasselnøtter
1 ts vaniljesukker eller frøene fra en halv vaniljestang
250 g melis
3-4 eggeplommer

Fremgangsmåte:
Mal mandler og hasselnøtter. Bland nøttene med vanliljesukker og melis. Pisk eggeplommene før du blander dem med det tørre. Lag en fin og glatt deig. La deigen få vile i plastfolie i 1/2 – 1 time i kjøleskapet.
Strø litt melis på bakebordet og kjevle ut deigen til den er ca 0,5 cm tykk. Stikk ut figurene du liker best og plasser dem på en stekeplate dekket med bakepapir.
Stekes i ca 7 minutter på 190 grader varmluft. La kakene avkjøles på rist. Strø gjerne over et tynt lag med melis før du serverer kakene.


Stikkord:
, , , , ,


Del med andre:

0 kommentarer

Det er ingen kommentarer til denne enda...

Hvorfor ikke bli den første til å kommentere, ved å fylle ut skjemaet under?

Legg til en kommentar