Jordskokksuppe med sopp
Jordskokksuppe er en rotekte suppe full av minner, smak og sunne saker. Lett å lage og takknemlig å by på.
Ingredienser:
150 g jordskokker
5-6 dl kraft / vann med buljong
3-4 dl melk
1-2 dl fløte
salt og pepper
75 g smør
En håndfull tørket sopp
Fremgangsmåte:
Skrell jordskokkene, kutt dem i biter og legg dem i melk for å unngå at de ikke blir brune. Kok jordskokkene møre i kraft, melk og litt fløte. Smak til med salt og pepper. Kjør det hele i en food prosessor sammen med en klatt smør.
Knus den tørkede soppen.
Suppen serveres varm og med knust sopp på toppen – pluss en god skvett av din beste olivenolje.
Stikkord:
fløte, jordskokker, Kraft, melk, Olivenolje, Pepper, salt, smor, tørket sopp
Del med andre:
0 kommentarer
Hvorfor ikke bli den første til å kommentere, ved å fylle ut skjemaet under?
Legg til en kommentar