Inger-Annes lammestek

Inger-Anne lager lammestek med en smak av honning og himmel og alle årstider på en gang.

Ingredienser:
1,5-2 kg lammestek
Salt og Pepper
2 dl vann
3-4 ss olje

Honning og himmelglasur:
Saften fra 2 appelsiner
2-3 fedd hvitløk
2 – 3 ss frisk rosmarin
3-4 ss flytende honning
2-3 ss søt soyasaus
0,5 dl hvitvin

Lages slik;
Gni lammesteken med salt og pepper. Legg den i en langpanne som har litt olje i bunnen. Settes i varm ovn på 125 grader. Bruk steketermometer. Hell over vann og stek til kjernetemperaturen viser 70 grader (rosa).
Miks sammen alle ingrediensene i glasurblandingen. Kok opp og la det koke inn til ca halvparten. Glasuren blir til slutt litt tykk og seigflytende.
Når steken er ferdig, heller du glasuren forsiktig over og lar det hele få trekke inn i 10-15 minutter før du skjærer og serverer til de sultne.


Stikkord:
, , , , , , , , , ,


Del med andre:

0 kommentarer

Det er ingen kommentarer til denne enda...

Hvorfor ikke bli den første til å kommentere, ved å fylle ut skjemaet under?

Legg til en kommentar