Ingefærkake
For meg er dette en vinterkake – ingefær varmer og gjør godt når det er kaldt i været. Ellers er jo ingefær godt året rundt, og særlig når den serveres i kake!
Ingredienser:
75 g smør
2-4 ss syltede ingefær
2 egg
3 dl sukker
1,3 dl melk
3 dl hvetemel
2 ts bakepulver
1 ts vaniljesukker
Fremgangsmåte:
Smelt smør og tilsett finhakket ingefær. Visp egg og sukker til det er lett og luftig. Rør inn det smeltede smøret og ingefær. Tilsett så melk og deretter alt det tørre.
Hell røren i en fin form og stek den nede i ovnen på 175 grader i ca 40 minutter.
Kaken serveres med krem, is, kesam eller yoghurt – pynt gjerne med litt syltede ingefær.
Stikkord:
bakepulver, Egg, hvetemel, ingefær, is, kesam, krem, melk, smor, sukker, syltede ingefær, vaniljesukker, yoghurt
Del med andre:
0 kommentarer
Hvorfor ikke bli den første til å kommentere, ved å fylle ut skjemaet under?
Legg til en kommentar