Hjemmelaget sennep

Smaksett din egen sennep. Enklere enn du tror. Utsøkt til f.eks. kjøttpålegg, sylte og rull på grovt rugbrød. Ypperlig å gi bort som gave.

Ingredienser:

ca 1 dl sennepsfrø.
Ca 1 – 11/2 dl vann
1 1/2 ss eddik
1 ss sukker, eller honning
1 ts salt
3 ss olje
Estragon

Du kan bruke gule eller brune sennepsfrø. Avhengig av hvor fin sennep du vil ha, har du frøene i en morter eller krydderkvern og maler frøene til den finhetsgrad du ønsker.

Ha deretter den malte sennepen i en bolle og tilsett vann. Sennepen vil svelle, og vannmengden må tilpasses slik at du får den konsistensen du ønsker.

Smak deretter til med eddik, sukker (honning), salt, olje og estragon. Hvis du bruker tørket estragon anbefaler jeg at du har den i en morter og knuser den fint. Du kan fint også bruke andre urter du liker.

Sennep må passe din smak og konsistens, så det er viktig at du smaker den til med ingrediensene og ikke binder deg altfor mye til faste mål.
Start forsiktig, så kan du tilpasse etterhvert med eddik, sukker og urter. Det er morsommere når du får din egen personlige smak, og du kan variere den fra gang til gang.

La sennepen stå et døgn slik at smakene setter seg før du bruker den for alvor. Skulle den få for tjukk konsistens, rører du den bare ut i litt vann eventuelt eddik.


Stikkord:
, , , , , , , ,


Del med andre:

0 kommentarer

Det er ingen kommentarer til denne enda...

Hvorfor ikke bli den første til å kommentere, ved å fylle ut skjemaet under?

Legg til en kommentar