Helstekt svinefilet med kremet Dijonsennepssaus

Liker du sennep? Da passer denne retten perfekt for deg. Utrolig gode smaker.

Vi anbefaler at du bruker enten indrefilet eller ytrefilet av svin.

Ingredienser

15ml olivenolje
25g smør
800g svinefilet
salt og pepper
250ml tørr hvitvin
250ml kremfløte
50ml Dijonsennep
Persille

Fremgangsmåte

Sett stekeovnen på 180C.

Skjær vekk fett og sener fra utsiden av svinefileten.

Varm oljen og smøret i en stekepanne. Legg fileten i stekepannen og brun den. Ta vare på oljen og smøret i pannen, dette skal vi bruke videre senere.

Legg fileten over i en ildfast form og stek i ovnen i ca 20 minutter, bruk steketermometer om du foretrekker det.

Ta fileten ut av ovnen og la den hvile i 10 minutter før du skjærer den opp i litt småtykke skiver.

Tøm vinen i stekepannen som du brunte svinefileten i og øk varmen. Kok vinen til den er minst halvert i mengde. Tilsett deretter fløten og kok sausen til den har begynt å bli tykkere.

Deretter skal du tilsette Dijonsennepen. Her bør du smake deg frem, ettersom sausen kan få for sterk smak for enkelte, dersom du bruker for mye sennep.

Når du er fornøyd med resultatet, kan du legge skivene av svinefileten i sausen. Vend dem i sausen, men ikke ha dem for lenge i pannen.

Pynt med litt finhakket persille, og server gjerne med for eksempel ris eller potetpuré, og dine favoritt grønnsaker.


Stikkord:
, , , , , , , , , ,


Del med andre:

0 kommentarer

Det er ingen kommentarer til denne enda...

Hvorfor ikke bli den første til å kommentere, ved å fylle ut skjemaet under?

Legg til en kommentar