Helgens drink – Spritz!

Lett å lage – og smakfull til tusen

Spritz lages enklest ved å toppe et glass Prosecco eller annen musserende vin med Aperol.
Aperol er en alkoholsvak bitter aperitif laget på urter, appelsin og rabarbra. Den er ikke så kraftig og bitter som Campari, og er fruktigere i smaken.

Spritz blir laget ulikt litt avhengig hvor man er i Italia, og blandingsforholdet varierer også.

Det gjør faktisk ingrediensene også! Den som nå har blitt en internasjonal schläger lages som vi har gjort her.

I Italia bruker noen hvitvin istedet for musserende og Campari istedet for Aperol. Og atter noen topper det hele med Club Soda. Variasjonen er stor, så her er det egentlig bare å slippe fantasien løs. Her er våre ingredienser:

Det er selvfølgelig opp til deg om du vil ha isbiter og en appelsinskive i, og om du velger å servere den i pene vin- eller champagne- glass.

Det er uansett en flott aperitif, eller rett og slett bare for kosens skyld.

Salute!


Stikkord:
, , ,


Del med andre:

0 kommentarer

Det er ingen kommentarer til denne enda...

Hvorfor ikke bli den første til å kommentere, ved å fylle ut skjemaet under?

Legg til en kommentar