Gulash-suppe
Gulash-suppe er en suppe, ikke en gryterett. Til tross for det, egner den seg godt som egen middagsrett.
Ingredienser:
500 g oksekjøtt
1 løk – finhakket
3-4 fedd hvitløk – skjært i skiver
3 stk ferske røde paprika, skjært i biter
2 ss paprikapulver
ca 1 ts chili
1-2 ss karve
2 ts hjemmelaget buljong
8 poteter, skjært i terninger
olje
1,5 liter vann – eller mer
Fremgangsmåte:
Skjær oksekjøttet i passelige små terninger (ca 2 x 2 cm) som du steker lett slik at de får en fin skorpe. Ta ut kjøttet og legg det til side. Ha olje i kasserollen og sauter løk og hvitløk. Tilsett den ferske paprikaen. La den syde med til den er mør. Purér dette i en kjøkkenmaskin og ha det tilbake i kasserollen. Tilsett paprikapulver, chili og karve. Ha i kjøttet og bland godt. Hell i vann. Ha i buljong, salt og pepper og la det koke opp. Tilsett potetene og la suppen koke til både kjøtt og poteter er møre.
Serveres gjerne med en kraftig rødvin og hjemmelagde brødstenger.
Stikkord:
buljong, chili, Hvitløk, karve, løk, oksekjøtt, olje, Paprika, paprikapulver, poteter, Vann
Del med andre:
0 kommentarer
Hvorfor ikke bli den første til å kommentere, ved å fylle ut skjemaet under?
Legg til en kommentar