Gretes tørrfisk i form fra Ancona – Stoccafisso all’Anconetana

Tørrfisk - Stoccafisso

Tørrfisk i form – så godt at dobbel porsjon er påkrevd!

3 hele tørrfisk legges i vann en uke. Skift vann et par ganger om dagen.

Ha olivenolje eller rapsolje i bunnen av en ovnsskuff. Del fisken i passelige stykker og legg dem side om side i ett lag.

Strø over fisken finhakkete grønnsaker; 2 selleristenger, et par tre gulrøtter, og et par mellomstore løk.

Dryss over svarte eller grønne oliven, et par spiseskjeer kapers og fire-fem finhakkede ansjosfileter  (salte italienske eller spanske).

Skrell poteter, skjær dem i tykke skiver og bred dem over fisken. Salte og pepre.

Bred over en boks med hermetiske tomater og ferske tomater i skiver eller båter.

Fordel over en kvast rosmarin, og finhakket bladpersille.

Hell på godt med olivenolje i et hjørne av formen, vend litt på formen slik at oljen fordeler seg over bunnen.

Hell over  tørr hvitvin. Sett inn i ovnen. Start på 125 grader. Øk etterhvert. Den kan godt stå et par tre timer. Følg med underveis, når oljen begynner å koke og kommer opp til overflaten, når fisken er gjennomkokt og tomatene og potetene begynner å få stekefarge, da er den nok klar.


Stikkord:
, , , , , , , , , , , , , , ,


Del med andre:

0 kommentarer

Det er ingen kommentarer til denne enda...

Hvorfor ikke bli den første til å kommentere, ved å fylle ut skjemaet under?

Legg til en kommentar