Gretes tørrfisk i form fra Ancona – Stoccafisso all’Anconetana
Tørrfisk i form – så godt at dobbel porsjon er påkrevd!
3 hele tørrfisk legges i vann en uke. Skift vann et par ganger om dagen.
Ha olivenolje eller rapsolje i bunnen av en ovnsskuff. Del fisken i passelige stykker og legg dem side om side i ett lag.
Strø over fisken finhakkete grønnsaker; 2 selleristenger, et par tre gulrøtter, og et par mellomstore løk.
Dryss over svarte eller grønne oliven, et par spiseskjeer kapers og fire-fem finhakkede ansjosfileter (salte italienske eller spanske).
Skrell poteter, skjær dem i tykke skiver og bred dem over fisken. Salte og pepre.
Bred over en boks med hermetiske tomater og ferske tomater i skiver eller båter.
Fordel over en kvast rosmarin, og finhakket bladpersille.
Hell på godt med olivenolje i et hjørne av formen, vend litt på formen slik at oljen fordeler seg over bunnen.
Hell over tørr hvitvin. Sett inn i ovnen. Start på 125 grader. Øk etterhvert. Den kan godt stå et par tre timer. Følg med underveis, når oljen begynner å koke og kommer opp til overflaten, når fisken er gjennomkokt og tomatene og potetene begynner å få stekefarge, da er den nok klar.
Stikkord:
ansjos, gulrøtter, Hvitvin, kapers, løk, oliven, Olivenolje, Pepper, persille, poteter, rapsolje, rosmarin, salt, selleri, tomater, tørrfisk
Del med andre:
0 kommentarer
Hvorfor ikke bli den første til å kommentere, ved å fylle ut skjemaet under?
Legg til en kommentar