Gravet laks og råris
Gravet laks lager du fort og greit – helt ukomplisert! Det er en deilig forrett, til et koldtbord eller rett og slett som følge til et godt glass hvitvin eller prosecco.
Ingredienser:
et lite stykke laksefilet
40 g sukker
40 g salt
2-3 cm ingefær
Fremgangsmåte:
Bland sukker, salt og finhakket ingefær. Ha blandingen i en plastpose og sørg for at laksen er godt dekket med blandingen. La posen stå i kjøleskapet natten over. Snu gjerne noen ganger på posen underveis. Del laksen i fine serveringsbiter.
Serveringstips:
Du kan servere den som bildet viser; med en blanding av rød og sort ris, pyntet med limeskiver. Den smaker også godt med en grønn salat. Og uansett hva du velger, så kan du lage ostekrem med sennep og urter som tilbehør. Et godt brød eller et flatbrød er aldri feil til gravet laks.
Stikkord:
ingefær, jul, laks, salt, sukker
Del med andre:
0 kommentarer
Hvorfor ikke bli den første til å kommentere, ved å fylle ut skjemaet under?
Legg til en kommentar