Gravet laks og råris

Gravet laks lager du fort og greit – helt ukomplisert! Det er en deilig forrett, til et koldtbord eller rett og slett som følge til et godt glass hvitvin eller prosecco.

Ingredienser:

et lite stykke laksefilet
40 g sukker
40 g salt
2-3 cm ingefær

Fremgangsmåte:

Bland sukker, salt og finhakket ingefær. Ha blandingen i en plastpose og sørg for at laksen er godt dekket med blandingen. La posen stå i kjøleskapet natten over. Snu gjerne noen ganger på posen underveis. Del laksen i fine serveringsbiter.

Serveringstips:
Du kan servere den som bildet viser; med en blanding av rød og sort ris, pyntet med limeskiver. Den smaker også godt med en grønn salat. Og uansett hva du velger, så kan du lage ostekrem med sennep og urter som tilbehør. Et godt brød eller et flatbrød er aldri feil til gravet laks.


Stikkord:
, , , ,


Del med andre:

0 kommentarer

Det er ingen kommentarer til denne enda...

Hvorfor ikke bli den første til å kommentere, ved å fylle ut skjemaet under?

Legg til en kommentar