Goan chicken curry
Dette er en Goan chicken curry som er relativt enkel å lage. Den er spicy og velsmakende.
Denne retten serveres med naanbrød og/eller ris.
Ingredienser (til 4)
4 store kyllingbryst/fileter, kuttet i biter
3ss olje
1ts gule eller brune sennepsfrø
1 stor løk, hakket
3 fedd hvitløk, finhakket
400ml kokosmelk på boks
salt
Til marinaden:
1ts paprika pulver
1/2ts malt gurkemeie
1 1/2ss malt koriander
1ts malt spisskummen
1ts cayennepepper
1ss sitronsaft
1/2ts salt
75ml vann
Fremgangsmåte
Bland sammen alle ingrediensene til marinaden til en løs, smidig masse. Putt marinaden i f.eks. en brødpose og putt kyllingbitene oppi.
Snu på posen under marineringen. Mariner i 30-60 minutter. Dersom du ønsker mer smak, kan du marinere kyllingbitene lengre.
Varm oljen i en dyp stekepanne og tilsett sennepsfrø. Når sennepsfrøene begynner å poppe og hoppe rundt i pannen, tilsetter du løk og hvitløk.
Stek løken til den er gyllenbrun. Deretter tilsetter du kyllingen og eventuelt den marinaden som måtte være igjen.
Stek på svak varme i ca 8 minutter, før du tilsetter kokosmelk. Øk varmen litt og få det til å småkoke.
La det småkoke i ytterligere 10-12 minuter til sausen har tyknet litt. Smak til med salt om nødvendig.
Nyt!
Stikkord:
brødpose, cayennepepper, chicken, chicken curry, gurkemeie, Hvitløk, kokosmelk, koriander, kyllingbryst, kyllingen, kyllingfilet, løk, marinaden, olje, Paprika, salt, sennepsfrø, sitronsaft, spicy, spisskummen, Vann
Del med andre:
0 kommentarer
Hvorfor ikke bli den første til å kommentere, ved å fylle ut skjemaet under?
Legg til en kommentar