Fruktsalat – Macedonia di frutta
Hva er vel mer sommer enn nylaget fruktsalat….? Her er en italiensk vri, der du står fritt om å ha i litt brennevin. Navnet Macedonia, ..riktig, stammer fra Makedonia, landet som er kjent for å bestå av mange ulike folkegrupper. I vår ‘Macedonia’ er det et variert utvalg og god blanding av frukt i ulike fasonger, farger, smak og konsistens som sammen gjør den helt fantastisk.
Ingredienser:
325 ml fersk presset appelsinjuice
Hakket sitronskall, kun det gule fra 1 medium stor sitron
2-3 ss ferks presset sitronsaft
2 epler
2 pærer
2 bananer
6-700 g annen frukt eller bær (kirsebær, aprikos, nektariner, plommer, fersken, druer, mango, ulike typer melon).
40 g sukker
8 ss kirsch, maraschino, grappa eller lignende (valgfritt)
Vask all frukten.
Ha appelsin-, sitronjuice og sitronskall i en stor serveringsbolle.
Skjær opp all frukten i ca 12 mm store biter. Tilsett frukten etterhvert som du skjærer den opp, da vi den ikke bli misfarget, pga. juicen. Husk; del druene i to og ta ut frøene, det samme med kirsebær. Andre bær kan du ha rett oppi uten å dele dem.
Når all frukten er i bollen, tilsetter du sukker og eventuelt brennevinet og blander godt.
Dekk bollen med et fat og sett den i kjøleskapet ihvertfall 4 timer. Den kan godt stå over natten.
Server avkjølt, og rør om tre eller fire ganger.
Ikke bruk overmoden frukt, da vil salaten lett bli grumsete. Det gjelder også for jordbær. Superkokken elsker imidlertid jordbær, og tilsetter dem derfor like før fruktsalaten serveres.
Stikkord:
ananas, appelsin, appelsinjuice, aprikos, bananer, druer, epler, fersken, grappa, kirsch, kirsebær, mango, maraschino, melon, nektariner, plommer, pærer, sitron, sitronsaft, sitronskall, sukker
Del med andre:
1 kommentar
Hvorfor ikke bli den første til å kommentere, ved å fylle ut skjemaet under?
Legg til en kommentar