Frokostrundstykker
Helgefrokost med nybakte rundstykker er ikke å forakte. Er du en syv-sover er det bare å sette deigen til kaldheving i kjøleskapet kvelden før – da slipper du unna med bare siste delen av bakeprosessen på morningen.
Ingredienser:
150 g grovt rugmel
150 g byggmel
1000 g hvetemel
400 g havregryn
2 ss maltekstrakt
25 g gjær
5-7 dl vann
Fremgangsmåte:
Bland det hele og la maskinen elte i 8-10 minutter. Gjør du eltingen for hånd, holder du på litt lengre. Husk at mel er litt ulikt fra produsent til produsent og fra gang til gang, så reguler med vann og/eller hvetemel inntil du får en passe glatt deig. Deigen skal ikke være for klissete.
La deigen få heve 1,5 timer under plast og på en passe lun plass. Del deigen til små rundstykker som får heve i ca 30 minutter (eller til dobbel størrelse) på bakeplater dekket med bakepapir. Kle med bakeduk.
Settes inn i varm ovn, nederst i ovnen – snitt toppen med et sylskarpt barberblad like før du setter dem inn. Stekes i ca 15-20 minutter på 200 grader varmluft.
Stikkord:
bygg, byggmel, gjær, havregryn, hvetemel, maltekstrakt, mel, rug, rugmel, Vann
Del med andre:
3 kommentarer
Hvorfor ikke bli den første til å kommentere, ved å fylle ut skjemaet under?
Legg til en kommentar