Fritt etter Inger Annes tunfisksalat
Tunfisksalat er et kinderegg; lett å lage, sunt og smaker godt.
Ingredienser:
2 boks tunfisk (i vann eller olje)
2 selleristenger
1 liten rødløk
salt og pepper
4-5 ss majones eller kesam
1 ss olivenolje
Glad i sterk smak? Tilsett litt chilli.
Fremgangsmåte:
Finhakk selleri og løk, bland det med tunfisk og krydder. Tilsett majones og olivenolje. Sjekk om du trenger litt mer majones for å få den saftig og god.
Nytes som den er, med en grønn salat, et kokt egg – eller som pålegg til et godt brød.
Stikkord:
chilli, majones, Olivenolje, Pepper, rødløk, salt, selleri, tunfisk
Del med andre:
1 kommentar
Nå ble det veldig fritt i forhold til hvordan jeg lager tunfisksalaten, så hvis dere vil ha en liten korreksjon fra «opphavskvinnen» (som for øvrig har fått oppskriften fra USA via Mona Gundersen, nå Gordner), har du en annen versjon her:
2 bokser tunfisik i olje (klem oljen godt ut ved å trykke ned det åpnede lokket og hold boksen opp ned)
1 mellomstor løk (finhakkes)
1 – 2 stangselleri(er) (finhakkes)
1 pk. lettmajones
godt med salt og pepper (mye pepper)
Serveres gjerne med nybakte rundstykker, men er godt både på grovbrød, knekkebrød, kjeks eller stangselleri.
Enklere og bedre kan det neppe bli 😉
Legg til en kommentar