Fiskegrateng

Om du bruker fersk eller kokt fisk, så kan du kjapt lage en fiskegrateng. Her er det brukt ferdig kokt fisk.

Ingredienser:

4-500 g fisk (helst torsk)
2 ss smør
2 ss mel
0.5 l melk
malt hvit pepper
malt muskatnøtt
2 egg
makaroni (valgfritt)
Ost og
brødrasp til å strø over

Pensle en ildfast form som du skal steke gratengen i.
Kok pastaen ferdig, dersom du vil ha det i.
Smelt smør i en kasserolle og rør ut smøret, tilsett litt melk om gang, rør om og lag en vanlig hvit saus (bechamel). Tilsett hvit pepper og muskat. Rør om, legg på lokk og ta den av varmen.

Skill eggene og pisk eggehvitene stive.
Når hvitsausen har blitt så avkjølt at du kan holde hendene rundt kasserollen uten å brenne deg, tilsetter du eggeplommene og rører det ut i sausen.

Del opp fisken i 2 cm store biter, og bland det i sausen. tilsett eventuelt makaroni. Skjær eller vend deretter forsiktig inn eggehvitene, ikke pisk dem inn.

Hell det hele over i den ildfaste formen. Strø deretter over brødrasp og ost. la formen stå i ovnen på 200-220 gr til gratengen får en fin farge.


Stikkord:
, , , , , , , , , , ,


Del med andre:

0 kommentarer

Det er ingen kommentarer til denne enda...

Hvorfor ikke bli den første til å kommentere, ved å fylle ut skjemaet under?

Legg til en kommentar