Fint rugbrød

Her får du oppskrift på et godt brød, godt til salt pålegg såvel som til søtt pålegg. Hjembakt brød er realt fordi du vet hva det inneholder. Det er mettende og det smaker godt hver dag. Oppskriften gir to brød, og du kan godt putte det ene i fryseren om du vil spare det til senere. Forresten; bakedag er fint å kombinere med typiske hjemmekvelder.

Ingredienser:
500 g fint rugmel
50 g gjær
1 dl vann
2,5 dl kefir
2 ss olje
1 ts salt
1 ts sukker – kan sløyfes
1 ss karve – kan sløyfes eller erstattes med oregano

Rør ut gjæren og sukkeret i det lunkne vannet. Tilsett olje, salt, surmelk (lunken) og karve. Sikt i mel og kna deigen godt sammen. Deigen skal heve i 30-45 minutter på et lunt og trekkfritt sted.

Elt deigen for andre gang. Det er mulig du må tilsette litt mel. Del deigen i to og fordel den i to former som er kledd med bakepapir.La brødene etterheve på en lun plass i ca 30 minutter.

Stekes på varmluft 180 grader eller ordinær over- og undervarme på 200 grader i 45 minutter. La brødene få avkjøle seg på rist.


Stikkord:
, , , , , , ,


Del med andre:

0 kommentarer

Det er ingen kommentarer til denne enda...

Hvorfor ikke bli den første til å kommentere, ved å fylle ut skjemaet under?

Legg til en kommentar