Evensen slår til igjen

Fordi vi kjenner Evensen, vår venn – den ilandgåtte sjøkaptein, vanker det mye deilig fisk og sjømat på oss. Her er en av Evensens spesialiteter; blåskjell med en skvett suppe.

Ingredienser:
1 kg friske blåskjell
2 dl hvitvin eller sherry
2-3 fedd finhakket hvitløk
1 stang fra stangselleribunten – bruk gjerne det hele inkl kvasten
1/2 purreløk
1 boks hermetiserte tomater med kraft
3-4 ss fersk timian – eller litt mindre av den tørkede
3 ss olivenolje

Så gjør du så:
Skyll og vask blåskjellene godt i rennende kaldt vann. Kast skjell som ikke lukker seg hvis du banker på dem, eller skjell som er skadet – de kastes også.
Finn frem en stor nok gryte og fres hvitløken i olivenolje, deretter det samme med purreløk og stangselleri. Hell i innholdet fra en tomatboks. Tilsett blåskjell og hvitvin, legg på lokk og damp til skjellene åpner seg.
Server med litt persille som pynt. God, ferskt brød, en god vin eller et godt øl hører med.
Hurra for Sjøkaptein Evensen og hans hulde viv som ikke er så glad i kjøtt!

 


Stikkord:
, , , , , , , ,


Del med andre:

0 kommentarer

Det er ingen kommentarer til denne enda...

Hvorfor ikke bli den første til å kommentere, ved å fylle ut skjemaet under?

Legg til en kommentar