Eplekake opp-ned

Eplesesong er en god unnskyldning til å lage en eplekake. Denne oppskriften gir en deilig og saftig kake – som ikke varer i dagesvis.

Ingredienser:
750 g epler
1 sitron (saft og evt skall)
250 g sukker
200 g smør
200 g hvetemel
4 egg
1 ts bakepulver

Fremgangsmåte:
Hell saften av sitronen i en kasserolle, tilsett 50 g sukker. Skrell epler fri for skall og kjernehus, del dem i fire biter. La eplene få småkoke i 4-5 minutter sammen med sitron og sukker.  La eplene få renne av seg mens du lager røren.
Rør 200 g sukker og smør til det blir nesten hvitt. Tilsett 1 ss hvetemel. Deretter tilsetter du ett og ett egg om gangen. Pass på at du rører godt mellom hvert egg. Bland inn resten av melet, inkludert bakepulver. Vil du bruke sitronskallet, så rasper du det fint og blander det inn i melet.

Legg eplene i bunnen av kakeformen – som du på forhånd har smurt godt eller dekket med bakepapir. Hell røren over eplene og glatt lett over med en slikkepott slik at overflaten blir jevn og fin.

Kaken settes inn i varm ovn og stekes i ca 40 minutter på 200 grader. Sjekk for ordens skyld med en stekepinne om kaken er ferdig. La kaken avkjøle i formen før du snur den slik at bunnen og de saftige eplene kommer øverst når kaken er på serveringsfatet.


Stikkord:
, , , , , ,


Del med andre:

0 kommentarer

Det er ingen kommentarer til denne enda...

Hvorfor ikke bli den første til å kommentere, ved å fylle ut skjemaet under?

Legg til en kommentar