Eple-chutney
Har du eple-chutney har du det meste og kan sette en spiss på kjøttretten, og sammen med ost har du plutselig en liten dessert eller kveldssnack. Servert til cottage cheese, har du straks et mellommåltid som smaker!
Ingredienser:
500 gr epler – ferdig skrellet og fri for kjernehus
225 gr sukker – hvit eller brunt
120 gr tørket frukt (mango og papaya – eller andre) eller rosiner
1 rødløk
2 ts lyse sennepsfrø
2 ts finhakket ingefær
1 liten tørket chili
1 ts salt
2,5 dl vineddik – eller eplesidereddik
Fremgangsmåte:
når eplene er skrellet og fri for kjernehus deler du dem i passe små biter. Del løken i biter. Tørket frukt deles også i passe størrelse. Bruker du rosiner, så tilsetter du dem hele. Chili hakkes i små biter og du kan gjerne bruke frøene dersom du er glad i en litt pikant smak.
Bland både frukt og krydder i en passelig stor kasserolle. Tilsett eddiken og la det hele koke uten lokk et par timer. Du bestemmer selv når chutneyen er ferdig. Jeg liker den passe tykk, men ikke flytende. Superkokken foretrekker å ta den av platen mens den ennå er frisk i fargen. Koker du den lengre, blir den brunere og tykkere i fargen. Du kan også tilsette litt vann om du syns den blir for konsentrert på smak.
Nyt!
Stikkord:
chili, epler, eplesidereddik, ingefær, mango, papaya, roiner, rødløk, salt, sukker, tørket frukt, vineddik
Del med andre:
0 kommentarer
Hvorfor ikke bli den første til å kommentere, ved å fylle ut skjemaet under?
Legg til en kommentar