En voksen rødkålsalat
Rødkålsalat – til forrett eller kveldskos
Rødkål er digg. Den er frisk i fargen og frisk i smaken. Rødkål sammen med blåmuggost er spennende. For meg går tankene til Danmark og Italia, men tro meg – denne salaten smaker godt her i landet også.
Lager du en ekstra stor porsjon, kan du ha med litt som lunsjmat på jobben – husk at det smaker kjempegodt med rugbrød til.
Salat:
150 gr blåmuggost, Gorgonzola eller lignende
1 pakke bacon
½ rødkål
Dressing:
5 ss olivenolje
2 ss edikk (bruk Balsamico eller Rødvinsedikk)
1 ss sennep
½ ts sukker
½ ts salt
½ ts pepper
Bland dressingen og hell den over den finsnittede kålen. La dette stå og trekke mens du steker baconskivene. La fettet renne av baconskivene før du legger baconet pent over kålen. Smuldre osten og strø den over salaten.
For meg er denne salaten er topp på en fredags kveld, sammen med et glass rødvin eller en øl!
Stikkord:
Bacon, blåmuggost, edikk, Gorgonzola, Olivenolje, papper, rødkål, salt, sennep, sukker
Del med andre:
0 kommentarer
Hvorfor ikke bli den første til å kommentere, ved å fylle ut skjemaet under?
Legg til en kommentar