Eggesalat – riktig gul og fin
Eggesalat er tingen når du ikke har noe spennende pålegg i kjøleskapet. I tillegg er det snakk om sunne saker – og selvsagt smakfulle saker.
Superkokken bruker økologiske egg fordi han mener at de smaker det mer av. Uansatt hvilke egg du måtte velge å bruke, her er oppskriften:
4 egg
2 stenger selleri
ca 7 cm purreløk (eller vårløk)
syltede agurker – 4-5 skiver eller 3 stk av de aller minste agurkene
2 ss kapers
1 ss gurkemeie
persille, om du ønsker det
2-3 ss crème fraîche
2-3 ss majones
Så gjør du slik:
Hardkok eggene. Finn fram en bolle og bland finhakkede egg, finhakket purreløk, finhakkede agurker, finhakkede kapers.
Bland majones, crème fraîche og gurkemeie. Denne blandingen røres inn i de finhakkede ingrediensene. Har du persille, ja så kan du strø litt av det på toppen av salaten.
Eggesalat er godt på både brød og knekkebrød. Ypperlig til et lite mellommåltid også
Stikkord:
ayltede agurker, cremé fraiche, Egg, gurkemeie, kapers, majones, persille, purreløk, selleri
Del med andre:
1 kommentar
Hvorfor ikke bli den første til å kommentere, ved å fylle ut skjemaet under?
Legg til en kommentar