Dim Sum med reker

Dim Sum, eller Wonton dumpling, er ikke så vanskelig å lage, og er en fin avveksling til Taco på fredager. Dim Sum er opprinnelig frokost-mat fra Hong Kong og deromkring.

Ingredienser:

En pakke med wonton-wraps
700 gr reker, pilles
100 gr kokt svinefett (fra svinekoteletter f.eks.), finhakkes eller males
100 gr bambusskudd, finhakkes
1 eggehvite
1 ts sesamolje
1/2 ts pepper
1 1/2 ts salt
1 ss maizenna

Bland alle ingrediensene til fyllet i en bolle. Konsistensen blir ganske klissete. Sett til side.

Fyll en wok-panne med kaldt vann. Sett inn en dampkoker, mens du påser at vannet ikke går over bunnen av dampkokeren. Sett på varmen på wok-pannen og ta ut dampkokeren. Jeg bruker en dampkoker av bambus-tre med lokk. De finnes i forskjelliger størrelser. Lager du forskjellige typer Dim Sum kan du sette dem inn i hver sine små bambus-kokere, som du igjen kan sette inn i den store som du setter woken.

Ta ut en wonton-wrap og legg på ca 1 ts med fyllet + en reke på midten. Fold sidene opp og fest endene mot hverandre. Plassèr dumplingene etter hvert som du lager dem på vokspapir eller blad av kinakål som du har lagt inn i damkokeren. La dem dampkoke i ca 10 minutter.

Wraps kan du også lage selv av mel, egg og litt bakepulver. De skal være tynne, tynne. Jeg kjøper dem ferdige, de er av veldig god kvalitet. Du finner dem i flere størrelser i frysedisken på kinesiske eller thailandske matbutikker.

Vil du ha en variant på Dim Sum kan du erstatte reker med svinekjøtt. De er vidunderlig gode i en suppe av klar kyllingkraft med noen skiver ingefær, sesamolje og hakket vårløk.

Server dampkokt Dim Sum med en dip av soyasaus og tørket chili i olje. Eventuelt kan du også servere ris til.

 


Stikkord:
, , , , , , ,


Del med andre:

2 kommentarer

Det er ingen kommentarer til denne enda...

Hvorfor ikke bli den første til å kommentere, ved å fylle ut skjemaet under?

Legg til en kommentar