Daddel- og valnøttkake
Denne kaken ganske søt og ganske mektig – og nokså deilig på kalde dager. Restene fra julens godsaker – som dadler og valnøtter, går rett og slett i kakedeigen.
Ingredienser:
80 g brunt sukker
2 egg
2-3 ts sirup
125 g smeltet smør
190 g hvetemel
2 ts bakepulver
0,5 dl melk
160 g hakkede valnøtter
45 g hakkede dadler
– og om du ønsker: 1/2 ts malt kanel og/eller malt nellik
Glasur:
30 g smør
130 g naturell smørost
180 g melis
Og slik gjør du det:
Pisk egg og sukker ganske luftig. Tilsett smør – som du har smeltet sirupen i. Hold av litt av melet og bland dadlene i det, da unngår du at de synker rett til bunnen. Rør i resten av ingrediensene og til slutt har du i dadler og valnøtter. Jeg pleier også å blande bakepulver i mel før jeg har det hele i røren.
Kle en liten rundform med bakepapir og hell røren i formen. Settes nede i ovenen på 180 grader i ca 45 minutter. Sjekk med en bakepinne før du tar ut kaken. La kaken få avkjøle seg i 10-15 minutter før du fjerner ringen.
Glasuren lager du ved å røre sammen smør og ost – deretter tilsetter du melis, litt etter litt. Rør til glasuren er glatt og uten klumper. Glasuren has på kaken når den er helt avkjølt. Pynt med valnøtter. Nyyyt!
Stikkord:
bakepulver, brunt sukker, daddel, Egg, mel, melis, melk, sirup, Smør, smørost, valnøtter
Del med andre:
0 kommentarer
Hvorfor ikke bli den første til å kommentere, ved å fylle ut skjemaet under?
Legg til en kommentar