Daddel- og valnøttkake

Denne kaken ganske søt og ganske mektig – og nokså deilig på kalde dager. Restene fra julens godsaker – som dadler og valnøtter, går rett og slett i kakedeigen.

Ingredienser:

80 g brunt sukker
2 egg
2-3 ts sirup
125 g smeltet smør
190 g hvetemel
2 ts bakepulver
0,5 dl melk
160 g hakkede valnøtter
45 g hakkede dadler
– og om du ønsker: 1/2 ts malt kanel og/eller malt nellik

Glasur:

30 g smør
130 g naturell smørost
180 g melis

Og slik gjør du det:

Pisk egg og sukker ganske luftig. Tilsett smør – som du har smeltet sirupen i. Hold av litt av melet og bland dadlene i det, da unngår du at de synker rett til bunnen. Rør i resten av ingrediensene og til slutt har du i dadler og valnøtter. Jeg pleier også å blande bakepulver i mel før jeg har det hele i røren.

Kle en liten rundform med bakepapir og hell røren i formen. Settes nede i ovenen på 180 grader i ca 45 minutter. Sjekk med en bakepinne før du tar ut kaken. La kaken få avkjøle seg i 10-15 minutter før du fjerner ringen.

Glasuren lager du ved å røre sammen smør og ost – deretter tilsetter du melis, litt etter litt. Rør til glasuren er glatt og uten klumper. Glasuren has på kaken når den er helt avkjølt. Pynt med valnøtter. Nyyyt!


Stikkord:
, , , , , , , , , ,


Del med andre:

0 kommentarer

Det er ingen kommentarer til denne enda...

Hvorfor ikke bli den første til å kommentere, ved å fylle ut skjemaet under?

Legg til en kommentar