Crème Brûlée – varm eggepudding
Crème brûlée blir man jo aldri lei av fordi den smaker så deilig og den kan varieres i det uendelige. Her kommer oppskrift på en ganske (u)alminnelig god eggepudding.
Ingredienser:
1 dl helmelk
2 dl kremfløte
2 ss sukker
1/2 vaniljestang
3 eggeplommer
demerarasukker på toppen
Fremgangsmåte:
Kok opp melk, fløte, sukker og vaniljestang. Avkjøl blandingen litt før du tilsetter de piskede eggeplommene. Rør i kjelen mens du varmer det hele til det tykner litt.
Hell kremblandingen i 4 porsjonsformer og sett disse i en langpanne som du fyller med varmt vann. Vannet bør nå halveis opp på formene.
Bakes i vannbad på 125 grader i ca 40 minutter.
Like før servering drysser du over ca 1 ts med sukker på toppen av hver form og griller til det smelter. Serveres gjerne lunken.
Stikkord:
eggeplommer, fløte, melk, sukker, vaniljestang
Del med andre:
0 kommentarer
Hvorfor ikke bli den første til å kommentere, ved å fylle ut skjemaet under?
Legg til en kommentar