Calzone
Som en vanlig pizza – kanskje enda mer anvendelig – til kveldkos, enkel å ta med på tur i skogen, på picnic, i baklomma på sykkelskjorta, som bilmat, til buffet ….og så er det spennende for gjestene; hva er inni….
Deig til 2 tynne bunner:
25 gr gjær
3 dl lunkent vann
1 ts salt
3 ss olje
7-8 dl hvetemel
Løs gjæren opp i vannet. Tilsett salt, olje og mel. Kna deigen til den blir smidig og slipper bollen. La den heve på en lun plass i ca 30-45 minutter. Kjevl ut tynne bunner, lag dem mindre enn om du ville ha laget en vanlig pizza. Beregn ca to store eller fire små calzone på en pizza. Lager du flere – variér gjerne med forskjellig fyll i hver.
Gjør som ved en vanlig pizza, men legg tomater og de andre ingrediensene på den ene halvdelen. Brett over den fylte delen og fest endene til hverandre ved å fukte fingrene med vann og klemme dem sammen.
Stikk noen hull på toppen med en gaffel , pensle med olje og vann, strø oregano over, og sett i ovnen. Stekes på ca 200 grader, nederst i ovnen i ca 20 minutter – eller til de har en gylden og sprø overflate.
De kan gjerne spises kalde. Det er også spennende å servere dem oppdelte som fingermat.
Forslag til fyll:
Hermetiske tomater moses og smøres på bunnen. (Juicen kan du bruke til å lage tomatsuppe).
Mozzarella eller gulost
Røkt eller kokt skinke, bacon, salami eller små kjøttboller
Reker
Oliven
Ansjos og kapers
Stikkord:
ansjos, Bacon, gjær, gulost, hermetiske tomater, hvetemel, kapers, kjøttboller, mozzarella, oliven, olje, reker, salami, salt, skinke, tomater, Vann
Del med andre:
0 kommentarer
Hvorfor ikke bli den første til å kommentere, ved å fylle ut skjemaet under?
Legg til en kommentar