Cajun Kyllingpasta
Dette er en delikat og smakfull pastarett med kylling, grønnsaker og masse krydder.
Denne retten kan se vanskelig ut å lage, men er egentlig veldig enkel.
Ingredienser (til 4 stk)
3 kyllingbryst, kuttet i biter
3 ts Cajun kryddermix, eventuelt smak til med mer
500 g tagliatelle
2 ss olivenolje
2 ss smør
1 grønn paprika, uten frø og skjært i skiver
1 rød paprika, uten frø og skjært i skiver
1/2 stor rødløk, i skiver
3 fedd hvitløk, fin hakket
4 hele Roma tomater, i terninger
4 1/2 dl kyllingbuljong
1 dl hvitvin
2 1/2 dl kremfløte
Cayenne pepper
Nykvernet sort pepper
Persille
Slik gjør du
Dryss 1 1/2 ts Cajun krydder over kyllingen, som er kuttet opp i biter. Bland det godt sammen med kyllingbitene.
Varm 1 ss hver av olje og smør i en stekepane over høy varme. Stek deretter kyllingen.
Når du er ferdig med å steke kyllingen, legger du den over i en skål.
Legg resten av oljen og smøret i stekepannen og tilsett paprika, løk og hvitløk. Dryss over resten av Cajun krydderet og tilsett salg om nødvendig. Stek ved høy varme i ca 1 minutt under omrøring, og få grønnsakene mørke.
Tilsett tomater og stek i ytterligere 30 sekunder. Deretter fjerner du alle grønnsakene fra stekepannen.
Når stekepannen har høy varme, tilsetter du vin og kyllingbuljongen. La dette koke på høy varme i 3 til 5 minutter, mens du rører.
Reduser deretter varmen og hell i fløten, mens du hele tiden rører. La dette koke i noen minutter mens du rører, til blandingen begynner å tykne. Smak til med nykvernet sort pepper, Cayennepepper og salt. Sausen bør være godt krydret.
Da er det på tide at du koker opp vann til tagliatellen. Ha i tagliatelle, kok den til den er al dente og har en litt hard kjerne.
Til slutt legger du kylling og grønnsaker opp i sausen, rør om og la det koke i 2 minutter, til blandingen er varm.
Tilsett deretter tagliatellen i sausen og bland det hele sammen.
Pynt med litt frisk finhakket persille og nyt!
Stikkord:
cajun, cajun kryddermix, cayenne pepper, grønn paprika, Hvitløk, Hvitvin, kremfløte, kylling, kyllingbryst, kyllingbuljong, Olivenolje, Paprika, pasta, Pepper, persille, Roma tomater, rød paprika, rødløk, smor, tagliatelle, tomater
Del med andre:
1 kommentar
Hei!
Skulle bare si at jeg elsker bloggen din!
Lasagne al ragu er favoritten, som jeg lager et par ganger i halvåret, og gleder meg hver gang jeg skal lage den til meg og mine venner
Denne skal jeg lage snart, tenker jeg – frister veldig! Lurte litt på Cajun kryddermix, hva er det, fåes det på «lokalbutikken» eller må jeg i en spesialbutikk?
Og hva er Roma-tomater?
Keep up the good work, og takk for inspirasjonen!
Legg til en kommentar