Burrito med Superkokkens hjemmelagede kjøttfyll
En god hjemmelaget Burrito, med fyll av krydret kjøttdeig og sprø grønnsaker.
Ingredienser:
Olje til steking
1/2 løk, finhakket
3 hvitløkfedd
2 små tørkede chili, knust
1 ts cumin
1 ts gurkemeje
1 ts Garam Masala
1/2 kg kjøttdeig
Salt
Pepper
Tortilla wraps
Tomater, i skiver
Revet ost
Korianderblader
1 avocado, moses og has i en bolle sammen med
1/2 – 1 dl yoghurt
Varm olje i en stekepanne, tilsett løk og hvitløk og la det surre til løken blir blank og gylden. Tilsett chili
cumin, gurkemeje, og Garam Masala og stek det hele et par minutter.
Dess lengre du steker chili i olje på sterk varme, jo sterkere blir det. Cumin er et krydder der styrken blir fremtredende over lengre tids koking. Gurkemeje gir farge, litt smak, og er fantastisk som betennelsesdempende medisin. Garam Masala består «varme/søtlige» kryddere som muskat og nellik og setter en fantastisk fin og rund smak. I indiske curryer settes den til helt på slutten av koketiden for at den ikke skal blir for fremtredende.
Tilsett kjøttdeig og smuldre den med en gaffel eller stekespade, og la den steke i ca 15 minutter.
Smak til med salt og pepper. Legg ut en tortilla wrap og fordel kjøttdeig, ost og grønnsakene over. Spre over litt av yoghurten, og ….
brett sammen!
Dersom du ønsker det kan du også legge ost på toppen, legge tortillaene i en form og gratinere dem raskt i ovnen.
Stikkord:
avocado, chili, cumin, Garam Masala, Gurkemeje, Hvitløk, kjøttdeig, koriander, løk, olje, ost, Pepper, salt, tomater, Tortilla wraps, yoghurt
Del med andre:
0 kommentarer
Hvorfor ikke bli den første til å kommentere, ved å fylle ut skjemaet under?
Legg til en kommentar