Bruschetta (uttales på italiensk: brosketta)
Er du bare litt sulten på noe godt, eller ikke vet hva du skal servere til forrett – eller ønsker noe å tygge på når du drikker et glass hvitvin på balkongen, eller sitter foran peisen med et glass rødvin; lag noen bruschetta og skjær dem opp i små håndterbare stykker.
Dette gjør du i en fei:
Noen skiver av ditt favorittbrød
Hvitløk
4 tomater
Litt uraffinert salt
Olivenolje
Basilikum
Hvitløk skrelles og knuses. Ta noen skiver av ditt favorittbrød, grill dem lett, eller putt dem i en brødrister. Mens de ennå er varme – fordel litt presset hvitløk på den ene siden. Vil du ha en mer utpreget hvitløksmak, kan du mose hvitløken og ha på den mengden du ønsker.
Tomatene deles opp, ta ut frø og alt flytende. Tomatkjøttet hakkes opp i små biter. Fordel tomatene på skivene i en liten haug, og dyss på med litt salt – gjerne uraffinert.
Og, skulle du være så heldig å ha en god olivenolje i skapet, er det akkurat nå du skal ta den frem. Hell rikelig med deilig olje over tomatene, og avslutt seansen med å drysse over basilikum. Når det gjelder basilikum kan det nevnes at aller best smaker det jo med ferske blader.
Tips: Riv ferske basilikumblader med hendene, ikke skjær dem – for da blir de brune i fargen.
Stikkord:
Basilikum, brød, Hvitløk, Olivenolje, salt, tomater
Del med andre:
2 kommentarer
Nå skjønner jeg hvorfor alle snakker om Superkokken!
Takk for det. Selv har jeg hørt litt av hvert om Superia sine kokekunster i nymalt villa!
Legg til en kommentar