Mer-Hvetemel-Enn-Grovmel-Brød
Dette er et brød du kan lage når du har mer hvetemel enn grovmel i skapet. Den lange hevetiden og den lille eltingen gjør det til et litt anderledes brød.
Ingredienser:
1,5 l hvetemel
2 ts salt
1 pose tørrgjær
2,5 dl grovt rugmel
2,5 dl byggmel
1 l vann
2 ss rapsolje
Fremgangsmåte:
Bland alt det tørre og tilsett vann og olje. Bruker du fersk gjær, løser du denne opp i vann, tilsetter olje og deretter elter du inn mel og salt. La deigen få 10 minutter i eltemaskinen. Reguler med mer mel eller vann til du får en passe glatt deig. La deigen få heve under plast i 2 timer.
Deretter deler du deigen i tre emner, form den til kuler og lar disse få hvile i 20-30 minutter. Så bretter du deigemnene til avlange brød og lar dem få heve til dobbel størrelse.
Snitt brødene på toppen og dryss over med rugmel (det brenner ikke). Sett brødene nederst i ovnen og stek dem på 200 grader og etter 15 minutter økes temperaturen til 220 grader, stek videre i ca 30 minutter til. Også har du tre deilige brød og ditto bakeduft i kjøkkenet!
Stikkord:
byggmel, hvetemel, rapsolje, rugmel, salt, tørrgjær, Vann
Del med andre:
0 kommentarer
Hvorfor ikke bli den første til å kommentere, ved å fylle ut skjemaet under?
Legg til en kommentar