Mer-Hvetemel-Enn-Grovmel-Brød

Dette er et brød du kan lage når du har mer hvetemel enn grovmel i skapet. Den lange hevetiden og den lille eltingen gjør det til et litt anderledes brød.

Ingredienser:

1,5 l hvetemel
2 ts salt
1 pose tørrgjær
2,5 dl grovt rugmel
2,5 dl byggmel
1 l vann
2 ss rapsolje

Fremgangsmåte:

Bland alt det tørre og tilsett vann og olje. Bruker du fersk gjær, løser du denne opp i vann, tilsetter olje og deretter elter du inn mel og salt. La deigen få 10 minutter i eltemaskinen. Reguler med mer mel eller vann til du får en passe glatt deig. La deigen få heve under plast i 2 timer.

Deretter deler du deigen i tre emner, form den til kuler og lar disse få hvile i 20-30 minutter. Så bretter du deigemnene til avlange brød og lar dem få heve til dobbel størrelse.

Snitt brødene på toppen og dryss over med rugmel (det brenner ikke). Sett brødene nederst i ovnen og stek dem på 200 grader og etter 15 minutter økes temperaturen til 220 grader, stek videre i ca 30 minutter til. Også har du tre deilige brød og ditto bakeduft i kjøkkenet!


Stikkord:
, , , , , ,


Del med andre:

0 kommentarer

Det er ingen kommentarer til denne enda...

Hvorfor ikke bli den første til å kommentere, ved å fylle ut skjemaet under?

Legg til en kommentar